x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Programul Teatrelli în luna noiembrie

Programul Teatrelli în luna noiembrie

07 Noi 2022   •   16:04
Programul Teatrelli în luna noiembrie

Oxygen
1 noiembrie, de la ora 19:30

În luna noiembrie, „Oxygen” de Ivan Vîrîpaev, un spectacol de și cu Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu, sărbătorește 4 ani de la premieră. Te așteptăm pe 1 noiembrie, să ne bucurăm de o nouă reprezentație a acestei producții aplaudate de sute de spectatori.  

„Un spectacol sensibil și poetic, un mic manifest pentru iubire și (re)găsire, așa cum l-au creat ei, spectacolul „Oxygen” are farmecul unei povești în care misterul și alchimia unei relații mistuitoare, imposibil de trăit, dar căreia e imposibil să i te sustragi, arde totul în jur. Și rămâne doar foșnetul de frunze, o clipă oprită în loc într-o imagine alb-negru, pe fundal, o valiză și-un drum care se deschide…” - Monica Andronescu în Revista Amfiteatru
Bilete: https://eventbook.ro/theater/bilete-oxygen-teatrelli 

 

Dual, un performance despre prietenie
2 noiembrie, ora 19:00

Cât de sinceri suntem cu noi înșine? Cât de sinceri suntem într-o relație de prietenie? Ce se întâmplă în spatele aparențelor?

„Dual, un performance despre prietenie este o experienţă artistică îndrăzneaţă, care, cu siguranţă, te smulge din balamalele ruginite ale confortului. Conceptul semnat de Leta Popescu, Bogdan Spătaru şi Florin Fieroiu, inspirat din opera lui Erwin Wurm și a Csillei Klenyánszki, are îndrăzneala de a contesta sinceritatea prieteniei şi candoarea repunerii în discuţie a limitelor comunicării profunde dintre cei care formează cercul cel mai strâns de încredere. Contextul e simplu: într-o bucătărie, trei persoane fac ceai şi clătite. Acţiunile fizice pe care le presupun aceste reţete devin declanşatorii unei coregrafii complexe, impulsionate de sentimente nerostite.” – Alina Epîngeac

Nu rata acest performance teatral non-verbal despre prietenie dincolo de clișeu cu: George Albert Costea, Mihaela Velicu, Vlad Udrescu, pe 2 noiembrie, ora 19.00, la Teatrelli.
Bilete: https://eventbook.ro/theater/bilete-dual-un-performance-despre-prietenie

 

Urban GIF Show
4 noiembrie, ora 19:00

Când vorbim despre emoții, ne limităm comunicarea aproape exclusiv la GIF-uri și emoticoane, așa cum ne deplasăm tot mai des fără să ne uităm în jur sau să fim atenți unii la ceilalți.

URBAN GIF SHOW este un spectacol inovator despre oraș și despre felul în care corpul se manifestă în el, pornind de la aceste două repere între care ne ducem viața din ce în ce mai des – jpeg și GIF. Publicul va redescoperi, cu alți ochi, gesturi pe care le facem ca rutină a traiului în oraș, acțiuni care își găsesc originile în cele mai simple și aparent banale activități cotidiene, recompuse și reformulate dintr-o perspectivă artistică unică.

„Puse împreună, adunate în acelaşi loc, vorbele, mişcările, muzicile şi imaginile formează un obiect frumos. Să-i spunem spectacol de teatru-dans-video-muzică, omagiu ascuns pentru un oraş şi oamenii lui.” – Mihai Brezeanu în LiterNet.ro 

Performeri: Nicoleta Lefter, Alexandra Mihaela Dancs, Simona Dabija, Eliza Trefas, Sergiu Diță
Florin Fieroiu (concept), Vlaicu Golcea (muzică) Cristina Milea (scenografie), Elise Wilk (poeme urbane), Ioana Ilaș-Bodale și Mircea Ilaș (video și grafică)

Bilete: https://eventbook.ro/theater/bilete-urban-gif-show-teatrelli

Teatrelli în cadrul Festivalului Național de Teatru - FNT

The Walks by Rimini Protokoll
5 - 13 noiembrie

Spectacolul-aplicație „The Walks” by Rimini Protokoll, co-produs de creart / Teatrelli, în parteneriat cu Goethe-Institut București, a fost selectat în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Național de Teatru - FNT, care va avea loc în perioada 5-13 noiembrie. 

THE WALKS este o colecție de 10 scurte spectacole audio concepute pentru anumite locuri specifice din orașul tău și o invitație de a-ți redescoperi împrejurimile și de a interacționa cu ele.

Dacă vrei să experimentezi acest spectacol-aplicație în cadrul FNT, poți obține gratuit un cod de activare, prin transmiterea unui e-mail în acest sens la adresa teatrelli@creart.ro, în perioada 5-13 noiembrie. (Numărul de coduri este limitat).

Nu ai nevoie decât de un smartphone și de o pereche de căști.
Descarcă  aplicația (pentru IOS – https://thewalks.page.link/ios, pentru Android –https://thewalks.page.link/android), inserează codul de activare primit și poți începe plimbările oricând, urmând instrucțiunile din aplicație.
Plimbările se pot face până în septembrie 2023, în orice ordine și în oricare dintre cele 6 limbi disponibile. Fiecare plimbare durează aproximativ 20 de minute.

„O idee interesantă și pentru vremuri normale, The Walks devine o formă de a experimenta spectacolul absolut vitală în aceste timpuri.[…] Suntem implicați, activați, suntem luați parteneri la construcție, nu suntem tratați ca subiecți pasivi care doar urmăresc un ghid. Pe nesimțite, plimbările ghidate devin adevărate lecții de istorie, de arhitectură, de urbanism, de pshihologie, de dezvoltare personală. În plus, la un nivel mai profund, activarea imaginației e operată sonor, un întreg univers desfășurându-se din căști în urechile noastre, în spatele vocilor  actorilor: șoapte, foșnete, zgomotul naturii, vocea apei, claxoanele orașului alcătuiesc un plan nevăzut dar care ne acționează eficient imaginația ‚pictând’ decorul fiecărei plimbări, fără a-l copia pe cel real, adesea mai puțin bogat decât cel creat de autorul sound-ului.” – Cristina Modreanu în Scena.ro

Text, regie: Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel
Coordonare artistică (versiunea în limba română): Vlaicu Golcea

Voci în lumba română: Voci: Cătălina Bălălău, Vlad Bîrzanu, Coca Bloos, Nicholas Cațianis, Paul Dunca/Paula Dunker, Carmen Ghiurco, Nicoleta Lefter, Georgia Măciuceanu, Conrad Mericoffer, Mela Mihai, Gabriela Pîrlițeanu, Alina Rotaru & fetița Maria Bărbulescu

Notă de trecere (spectacol găzduit în FNT)
8 și 9 noiembrie, orele 15:00 și 16:30

„Notă de trecere” este un spectacol de teatru despre violență, mobbing și abuzuri sexuale în cadrul studiilor doctorale din universități, criticând cu mijloace artistice specifice sistemul universitar care se bazează pe principii de patriarhat, ierarhie, competitivitate și lipsă de stabilitate financiară. Forma de prezentare a acestui spectacol vine să ateste necesitatea unei schimbări, inclusiv din punctul de vedere al felului în care o operă de artă teatrală se expune publicului.

O instalație cinetico-sculptural sonoră, care își găsește propriul habitat atât într-o sală de teatru, cât și într-un muzeu de artă contemporană, este ceea ce, în viziunea Teatrului Postnațional Interfonic, este un Teatru de Astăzi.

Spectacolul este parte din Festivalul Național de Teatru, ediția 32, care are loc între 5 și 13 noiembrie, la București.

Notă de trecere
De: Agata M. Skrzypek / Traducerea: Marina Palii
Regia, muzica originală și sound design: Vlaicu Golcea
Instalație textilă: Cristina Milea / Sculptura cinetică: Alex Halka
Producătoare: Laura Trocan
O instalație cinetico-sculptural sonoră marca Teatrul Postnațional Interfonic
Coproducător: Institutul Polonez din București, cu sprijinul: Institutul Goethe București
Durata: 1h
Vârsta recomandată: 16+
Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză.

INTRAREA LIBERĂ, în limita locurilor disponibile.
Înscrieri la: noi@interfonic.ro

O nouă premieră la finalul lunii noiembrie

Să vorbesc cu tine
26 și 27 noiembrie, de la ora 19:00

Pe 26 și 27 noiembrie este programată la Teatrelli premiera spectacolului „Să vorbesc cu tine”, pe un text de Ana-Maria Bamberger, un spectacol de și cu Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu, scenografia și video: Vladimir Turturică.
 
Piesa Anei Maria Bamberger a avut premiera mondială la Paris, la Théatre Le Guichet Montparnasse, în 2018, producția creart/ Teatrelli fiind prima montare scenică din România. Construit ca un spectacol work in progress, „Să vorbesc cu tine” a fost prezentat într-o primă etapă de lucru ca lectură performativă online, în iunie 2020, la scurt timp după ieșirea din izolare, fiind adaptat ulterior câtorva spații outdoor și indoor.

Varianta finală a montării încearcă să aducă o abordare mai puțin obișnuită pe scena de teatru din București - cea de comics în mișcare, pornind de la o realitate cu care ne confruntăm permanent: lipsa unei comunicări reale și distanțele pe care le creăm între noi. „Să vorbesc cu tine” este, așadar, o alegorie a poveștilor de dragoste din zilele noastre, cu tot absurdul pe care îl conțin, prezentat însă într-o notă ludică și comică.

„Un spectacol care te obligă să te identifici cu cei de pe scenă și să-l urmărești gâtuit de emoție că se spune povestea ta. [...] E ceva mistuitor și magic în felul în care-și transpun artistic aparițiile actorii Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu, îndrăgostiții scenei românești de azi.”, scria Horia Ghibuțiu despre prima etapă a producției work in progress.

Vom reveni în curând cu mai multe informații despre noua premieră. 

Spectacole invitate

M5 - Magistrala Drumul Taberei
11 noiembrie, de la ora 19:00

Pe 11 noiembrie, Teatrelli va găzdui spectacolul „Magistrala Drumul Taberei”, după Cormac McCarthy, în regia lui Alexandru Nagy, cu Radu Catană și Laur Drăgan.

Spectacolul a fost selectat în cadrul Open call-ului de teatru independent @ Grădina cu Filme – Cinema & More, de către un juriul format din Florentina Bratfanof, Rozana Mihalache și Chris Simion-Mercurian.

„M5 - Magistrala Drumul Taberei” este un performance despre credință, într-o societate care și-a pierdut-o. Încercarea de a vedea dincolo de realitate rămâne un obiectiv greu de atins, un fel de tărâm al făgăduinței care ne este promis dar se lasă așteptat, poate ca și o nouă Magistrală.”

Biletele la spectacol vor fi în curând puse în vânzare.

×
Subiecte în articol: Teatrelli