x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Recomandări FITS30, 30 iunie 2023

Recomandări FITS30, 30 iunie 2023

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Iun 2023   •   15:00
Recomandări FITS30, 30 iunie 2023
Sursa foto: Mihail Nistor

Astăzi, 30 iunie, la ora 14:00, la Centrul Cultural Habitus, publicul poate urmări spectacolul-lectură Cuplu, de Edna Mazya, în regia lui Bogdan Sărătean. La discuția de după spectacol participă Ovio Olaru, Miruna Ciocoi Pop Vecsei și Horia Ghibuțiu.

FAUST: tribut, spectacolul Yamamoto Noh Theater, se vede la Filarmonica de Stat Sibiu de la ora 16:00 și de la ora 21:00. Foarte rar una dintre cele mai reprezentative povești ale spiritului occidental a vibrat cu atâta intensitate în mulajul riguros al teatrului Noh!

De la ora 17:00, la Teatrul Gong (parter), vedem chiar la el acasă spectacolul Dovedește. O poveste virală: într-o lume a fake news-urilor și a teoriilor conspiraționiste intens mediatizate, acest spectacol explorează limitele toleranței și necesitatea de a fi empatici.

De neratat MAKOM 30. Sărbătoarea dansului, de la Vertigo Dance Company (Israel), la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, ora 19:00. Ritualic și extatic, MAKOM un poem coregrafic excepțional semnat de una dintre cele mai mari companii de dans din lume.

Tot de la ora 21:00, la Teatrul Gong (etaj), Teatrul Dramaturgilor Români prezintă Nuntă în cer, o călătorie în mitul eternului feminin, o poveste despre dorul cel mai profund – pierderea și (re)găsirea sufletului-pereche, în care avem ocazia să-I revedem pe

La Sala Mare TNRS, de la ora 20:00, Bolnavul închipuit sau tăcerea lui Molière (Théâtre National de Bretagne - Franța) ne vorbește despre vindecarea a două suflete într-o poveste memorabilă despre iubirea care este mai presus de moarte.

Pe scena din Piața Mare, de la ora 20:00, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” ne prezintă Miracolul tradițiilor românești,

Pietonala Nicolae Bălcescu se va umple de veselie și culoare începând cu ora 22:00, alături de Coquelicot Balloons (Franța) și ale lor Povești cu baloane. Spectacolul continua și în Pița Mare, de la ora 22:30

Conferințe

ora 10:00, Filarmonica de Stat: Conferința de presă FITS
ora 13:00, Piața Huet: Therme Forum. Teatru și arhitectură.
Sustenabilitate culturală – legătura magică dintre identitate, sentimentul de apartenență, arhitectură și arte.
Moderator: Tateo Nakajima
Vorbitori: Adam Flatto, Robert Hanea, Robbie Hammond

ora 14:00, Piața Huet: Therme Forum. Teatru și arhitectură.
Rolurile sectorului public vs cele ale sectorului privat în artele vizuale – perspective interculturale și sectoriale.

Moderator: Ruth Pelopida

Vorbitori: Robert Hanea, Ricky Burdett

ora 17:00, Filarmonica de Stat: Matei Vișniec în dialog cu Constantin Chiriac, Ioan Cristescu și Simona Modreanu.
Lansare de carte



 


 

×
Subiecte în articol: FITS30 teatrul gong din sibiu