x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Reguant se întoarce în România pentru “Toc Toc”

Reguant se întoarce în România pentru “Toc Toc”

de Sebastian S. Eduard    |    08 Oct 2014   •   11:09
Reguant se întoarce în România pentru “Toc Toc”

Piesa franțuzească cu cele mai multe vizionări la nivel mondial din ultimii ani, ajunge în sfârșit și în România. Ricard Reguant, regizorul catalan care a montat primul musical de tip Broadway din România, Muzicalul Chicago, revine la București pentru a transforma “Toc Toc”, o comedie irezistibila a secolului XXI, într-un clasic contemporan în care poantele se succed una dupa alta într-un ritm tot mai alert și în care se râde în hohote de la început și până la sfârșit! Spectacolul are premiera pe 18 octombrie 2014 și se se va juca, în exclusivitate, în România, la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City, fiind inclus în stagiunea culturală 2014/2015.

Ce legătură poate să existe între o maniacă a curățeniei, un taximetrist obsedat de calcule, un tânar care se deplasează sărind de pe o piesa de mobilier pe alta, o fanatică a controlului, o tânără ce repetă fiecare frază de doua ori și un individ care are ieșiri verbale și gesturi bruște? Povestea celor șase pacienți cu tulburări obsesiv-compulsive (TOC) care organizează o sesiune ad-hoc de terapie în grup în sala de așteptare a unui psihiatru renumit, care se pare că nu mai ajunge la cabinet, a stârnit hohote nebune de râs in rândul a milioane de spectatori pe tot Globul și a generat recții entuziaste în presa de pretutindeni.

Din distribuția montării din România fac parte: Andrei Duban, Anca Țurcașiu, Mihai Gruia Sandu (care este şi regizor secund al piesei), Andreea Samson, Monica Ciută, Doina Antohi, Andrei Mateiu, Victor Bucur, Cristian Mitescu și Daniel Burcea. Traducerea piesei a fost realizată de către Irina Margareta Nistor, iar scenografia este semnată de Ioana Pashca.
 

×