x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Sibiul este gata de festival. S-au pus în vânzare biletele la spectacolele ediţiei 2014 a evenimentului teatral

Sibiul este gata de festival. S-au pus în vânzare biletele la spectacolele ediţiei 2014 a evenimentului teatral

de Maria Sârbu    |    23 Apr 2014   •   21:20
Sibiul este gata de festival. S-au pus în vânzare biletele la spectacolele ediţiei 2014 a evenimentului teatral
Sursa foto: MACIEJ ZAKRZEWSKI

Peste 20.000 de bilete au fost puse în vânzare pentru spectacolele ediţiei a XXI-a a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Potrivit Teatrului Naţional “Radu Stanca”, preţul unui bilet variază între 10 şi 40 de lei, în funcţie de eveniment şi de locul în sală. În cele zece zile de festival (6-15 iunie), vor avea loc peste trei sute de evenimente, desfăşurate în peste 60 de spaţii. Se estimează un număr de peste 60.000 de spectatori în fiecare zi, în condiţiile în care la multe evenimente intrarea este liberă.

Publicul are acces la spectacole cu bilete pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu (Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17, de luni până vineri între orele 11:00 şi 18:00, iar sâmbăta între orele 11:00 şi 15:00), precum şi a celor cumpărate în reţeaua naţională a magazinelor Domo, Germanos, Orange şi Vodafone, în librăriile Humanitas şi Cărtureşti sau online pe www.eventim.ro . Intrarea este liberă pentru evenimentele în aer liber, precum şi la alte evenimentele cum ar fi conferinţe speciale, spectacole-lectură, proiecţii de film.

Teatrul sibian anunţă totodată că accesul în spaţiile de joc acoperite va fi permis pe baza prezentării unui bilet valid, pentru o singură persoană, o singură dată. Biletul pe baza căruia se va face intrarea trebuie păstrat pe toată durata evenimentului.

De notat că nu se pot face rezervări de bilete pentru spectacole, locul în sală fiind garantat doar prin cumpărarea biletului. Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu acceptă plata în numerar (cash), cu cardul de credit (Visa Maestro şi Mastercard), precum şi prin ordin de plată. Potenţialii spectatori sunt totodată anunţaţi că intrarea în sala de spectacol după ora de începere a evenimentului, aşa cum apare aceasta tipărită pe bilet, nu este permisă. Neprezentarea la timp la spectacol duce la anularea biletului fără dreptul de rambursare sau utilizare la o altă reprezentaţie.

În ceea ce priveşte reducerile la bilete: de acestea au parte elevii, studenţii şi pensionarii, care prezintă un “document justificativ” la intrarea în sala de spectacol. În cazul în care spectatorul nu poate dovedi că este elev, student sau pensionar se poate  refuza accesul în sală, fără restituirea banilor pe bilet sau până la achitarea diferenţei de preţ pentru bilet întreg.

Pentru că nu toată lumea respectă nişte reguli de bunăcuviinţă, organizatorii anunţă că este “interzisă folosirea telefoanelor mobile, a aparatelor foto, precum şi a celor de înregistrare video sau audio pe toată durata de desfăşurare a evenimentelor indoor”.

De reţinut şi faptul că “în caz de îmbolnăvire a unui actor sau în caz de forţă majoră, organizatorii îşi rezervă dreptul de a face modificări în programul de spectacole, iar biletele vândute pot fi rambursate sau reînnoite pentru o altă reprezentaţie”. Sumele rezultate din costurile suplimentare (transport, hotel, curier, taxe bancare etc.) nu vor fi acoperite de către organizator.

În programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu pot avea loc modificări, iar varianta actualizată se găseşte pe www.sibfest.ro. Cei care doresc  informaţii detaliate se pot adresa pe e-mail la  ticketing@sibfest.ro.

×