x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul EXCELSIOR deschide stagiunea 2024-2025 cu trei premiere

Teatrul EXCELSIOR deschide stagiunea 2024-2025 cu trei premiere

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Sep 2024   •   20:45
Teatrul EXCELSIOR deschide stagiunea 2024-2025 cu trei premiere

Teatrul EXCELSIOR, singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor adulți, deschide stagiunea 2024-2025 cu două premiere pe țară - Apropo, o să mor, adaptare după Greg Freier, regia Ionuț Anghel, la Sala Studio, Mândrie și prejudecată (un fel de) de Isobel McArthur după romanul „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen, regia Alexandru Mâzgăreanu, la Sala „Ion Lucian” și o premieră mondială - EMAUS după romanul „Emaus” de Alessandro Baricco, dramatizare colectivă coordonată de Edda Coza, regia Edda Coza și Dan Coza, la aceeași sală, „Ion Lucian”.

După o stagiune de succes, cu 6 premiere adresate publicului tânăr – Două ore cu pauză de Gianina Cărbunariu, SF (SUPER-FRAGIL) de Andrea Gavriliu, (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, regia Radu Nica, Pterodactili de Nicky Silver, regia Radu Iacoban, ADRENALINĂ de Gabriel Sandu, FOXFINDER de Dawn King, regia Cristi Juncu, managerul Teatrului EXCELSIOR, regizorul Vlad Cristache, propune și pentru această stagiune o nouă serie de producții ce vor avea un caracter formator pentru generația tânără, spectacole ce dau de gândit și care dezbat temele actuale ale societății.                

 

Teatrul EXCELSIOR pledează și de această dată pentru un tip de teatru relevant & entertaining, provocator și profund, edgy & captivant, experimental și valoros din punct de vedere estetic.

Apropo, o să mor - adaptare după Greg Freier în regia lui Ionuț Anghel, va avea premiera oficială la Sala Studio, în datele de 14 și 15 septembrie 2024, ora 20:00.

EMAUS după romanul „Emaus” de Alessandro Baricco, dramatizare colectivă coordonată de Edda Coza, regia Edda Coza și Dan Coza, va avea premiera oficială în 27 și 28 septembrie, ora 19:00.

Mândrie și prejudecată (un fel de) de Isobel McArthur după romanul „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen, regia Alexandru Mâzgăreanu, va avea primele reprezentații în 19 și 20 septembrie, și premiera oficială în luna octombrie.

 

După succesul de critică și de public realizat de către regizorul Bobi Pricop și scenografa Oana Micu cu spectacolul Solaris, echipa de creație revine la Teatrul EXCELSIOR pentru a monta o nouă producție, un text în premieră pe țară.

 

În stagiunea 2024 – 2025 va avea loc și cea de a doua ediție a X-FEST - Festivalul Internațional de Teatru Tânăr EXCELSIOR, în perioada 10 - 18 mai 2025.

 

 

×