x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Text de Saviana Stănescu montat la New York

Text de Saviana Stănescu montat la New York

de Maria Sârbu    |    12 Aug 2014   •   19:03
Text de Saviana Stănescu montat la New York

IRT Theater din Manhattan, New York, prezintă în premieră absolută spectacolul cu piesa “USELESS” de scriitoarea Saviana Stănescu. Prima reprezentaţie va avea loc la 14 august, urmând ca până la 24 august să fie jucat spectacolul de nouă ori. Regia este semnată de Jose Zayas, iar din echipă mai fac parte actorii Steven Rishard, Ana Grosse, Andy Phelan şi scenografa Susan Zeeman Rogers. A acordat sprijin în prezentarea acestei montări ICR New York.

Potrivit unui comunicat de presă, “USELESS” este “o comedie amară care investighează realităţile complexe ale traficului de organe şi felul în care acest flagel afectează oamenii de peste tot din lume”. Este vorba despre trei personaje ce provin din Europa de Est: un cuplu căsătorit care a imigrat în SUA şi un tânăr care ajunge în State pentru a-şi dona rinichiul.

Saviana Stănescu a plecat din Bucureşti şi s-a stabilit la New York. A fondat “Immigrants Artists and Scholars in New York” (IASNY), este curator la “playgroundzero” – o serie de “works-in-progress”, dar şi la “New York with an Accent”. Scriitoarea are un master în dramaturgie şi în performance – La New York University, Tisch, şi predă dramaturgia la Ithaca College. Piesele ei au fost puse în scenă atât în România, cât şi în SUA, dar şi în alte ţări.

×