x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru „Tosca”, „Doamna cu cățelul” și „Don Quijote”, pe scena Operei Naționale București

„Tosca”, „Doamna cu cățelul” și „Don Quijote”, pe scena Operei Naționale București

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Feb 2023   •   16:40
„Tosca”, „Doamna cu cățelul” și „Don Quijote”, pe scena Operei Naționale București

Cea de-a doua săptămână a lunii februarie aduce pe scena Operei Naționale București două titluri de operă „Tosca” de Giacomo Puccini, „Doamna cu cățelul” de Livia Teodorescu-Ciocănea și unul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus.

Vineri, 10 februarie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul de operă „Tosca” de Giacomo Puccini, regia Mario De Carlo, conducerea muzicală Iurie Florea. O dramă a unei mari iubiri – cea dintre o divă a muzicii de operă, Floria Tosca, și un tânăr pictor talentat, Cavaradossi -, cu realități istorice precum domnia Maria Carolina, fiica Mariei Terezia și sora Mariei Antoaneta, cu acțiuni încărcate de sadism, cu sentimente extrem de puternice precum gelozia, ura, teama.

Sâmbătă, 11 februarie, ora 18:30, vă invităm la opera în concert Doamna cu cățelul de Livia Teodorescu-Ciocănea, conducerea muzicală Vlad Conta. Opera „Doamna cu cățelul”, comandă a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, este o metaforă a dragostei, a zbuciumului sufletesc, a tandreței, a fericirii zădărnicite de conveniențe și prejudecăți. Este o reflectare în termeni muzicali și dramaturgici a universului cehovian. Desfășurarea acțiunii se petrece în „prezența” scriitorului care intră în relație cu personajele sale.

Duminică, 12 februarie, ora 18:30, va avea loc spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus, regie și adaptare coregrafică Jaroslav Slavický, conducerea muzicală Ciprian Teodorașcu. Ritm, culoare, atmosfera plină de viață a unui orășel din Spania, personaje pitorești inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuții de excepție.

 

 

 

×