x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Trupa de dans M Studio joacă în turneu în Egipt

Trupa de dans M Studio joacă în turneu în Egipt

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Mar 2024   •   21:00
Trupa de dans M Studio joacă în turneu în Egipt

Între 1 și 10 martie M Studio pleacă în turneu în Egipt, prezentând producția LIFT în Qena și Cairo.

Producția LIFT participă la evenimentul International Theatre Festival for Southern Youth din Qena pe 2 martie. Prestigiosul festival va avea loc în orașul Qena, la aproximativ 570 de kilometri sud de Cairo. Cu ocazia edițiilor anterioare festivalul a găzduit spectacole din Tunisia, Italia, Polonia, Franța, Sudan, Iordania, Algeria, Nigeria, India și alte țări. Spectacolul Lift va fi prezentat pe scena de vară a Palatului Cultural din Qena.

LIFT se joacă și la Cairo pe 9 martie, cu sprijinul Institutului Francez și al Ambasadei României în Republica Arabă Egipt.

Spectacolul în coregrafia lui Ferenc Fehér a participat de-a lungul anilor la numeroase festivaluri internaționale de dans și a călătorit printre altele în țări precum Iran, Republica Dominicană, Armenia și Maroc.

Turneul din Egipt este susținută de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Fondul Bethlen Gábor, Ministerul Culturii din Egipt, Ambasada României în Republica Arabă Egipt și Institutul Francez din Egipt.

-

Studio M a fost înființat în anul 2005 la Sfântu Gheorghe sub egida directorului artistic Péter Uray, ca atelier experimental de teatru mișcare în cadrul Ansamblului de Dansuri Háromszék.

Preocuparea majoră a trupei constă în explorarea posibilităților artistice dintre dans contemporan, dans contact, teatrul cuvântului, teatru mișcare și vizual, angajându-se la introducerea unui gen înrădăcinat mai demult în Europa de Vest, rămas cu toate acestea necunoscut până acum în Transilvania.

Repertoriul Studioului M include atât spectacole create în ateliere tematice, experimentând genurile teatrului postdramatic, cât și adaptații inedite ale pieselor clasice de teatru (Shakespeare, Ibsen, Cehov, Kafka, Örkény).
Prin programul său artistic trupa promovează valorile teatrului experimental şi ale teatrului contemporan realizând spectacole inovatoare. 

 

 

×
Subiecte în articol: M Studio Egipt