x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Vişniec, invitat special la "Eu, câinele"

Vişniec, invitat special la "Eu, câinele"

de Dana Andronie    |    20 Noi 2011   •   21:00
Vişniec, invitat special la "Eu, câinele"

Matei Visniec si Adrian Berinde. Doua nume cu legatura... teatrala. Cel dintai a fost inspirat si a scris piesa "Buzunarul cu paine". Cel de-al doilea s-a inspirat din buzunarul lui Visniec si a montat "Eu, cainele" cu actorii Victor Vurtejanu si Cristina Plesa.

Joi, 24 noiembrie, la Clubul Prometheus, incepand cu ora 19:30, se va juca "Eu, cainele". In premiera, in public se va afla dramaturgul Matei Visniec. Adrian Berinde i-a lansat invitatia, iar renumitul scriitor nu a avut nici un motiv pentru a spune NU.

Un caine captiv intr-o fantana se­cata... Acesta este pretextul pe care Vis­niec a brodat un dialog ametitor, un cerc vicios verbal din care cei doi sal­vatori de ocazie rateaza mereu ie­si­rea. In viziunea lui Adrian Berinde, con­versatia nu se mai poarta intre doi domni oarecare, ci intre Om si pro­pria sa Constiinta, intre Fiinta si Ego, intre idealist si carcotas, intre in­gerul si demonul de pe umerii fie­caruia dintre noi. Berinde ne pune in fata, prin intermediul celor doi ac­tori, o oglinda in care sa ne des­co­perim, sa ne privim, sa ne cercetam, desi aceasta oglinda nu ne prea avantajeaza. Descoperirea este un joc pe care am putea sa-l practicam mai des, intru vindecarea bolilor sufletesti.

Victor Vurtejanu, omul, nu actorul, spune: "A trebuit sa cunosc spaima carnii si lehamitea ultima a sufletului, sa ma desprind de oameni care plecand au luat parti din mine, sa-mi ingrop prieteni, sa traiesc o revolutie si sa am socul intalnirii cu poporul meu, sa ma destram, sa ma detest"... Cine urmeaza, cine intra in joc?!

×
Subiecte în articol: visniec