x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură U.N.K.L.E., cap de afiş

U.N.K.L.E., cap de afiş

de Raluca Grintescu    |    29 Aug 2007   •   00:00
U.N.K.L.E., cap de afiş

A rămas mai puţin de o zi pănă la prima ediţie a festivalului Delta Music Fest. Organizat de Fundaţia Anonimul, festivalul se desfăşoară, in perioada 30 august-2 septembrie, la Sfăntul Gheorghe.

Intr-un mic "colţ de rai", unde Dunărea intălneşte Marea Neagră, vor răsuna, incepănd de măine, beaturi frenetice. Festivalul Delta Music Fest va aduce pe aceeaşi scenă nume importante ale muzicii electro internaţionale: U.N.K.L.E., DJ Food, Sofa Surfers, Scratch Perverts, Banco de Gaia şi Coldcut.

BILETE. Printre artiştii autohtoni care vor participa la Delta Music Fest se numără Bumbapa, The Pixels, Grand & Nemo, Zicu, Gojira şi Marika, Shukar Collective şi DJ Pagal. Biletele pentru festival costă 140 lei şi pot fi achiziţionate de pe site-ul www.bilet.ro, de la Terasa Motoare, Librăriile Cărtureşti şi din magazinul Muzica. Organizatorii pun la dispoziţia doritorilor şi trei tipuri de pachete turistice, care includ atăt transportul, căt şi o variantă de cazare. Detalii despre aceste pachete turistice, precum şi alte informatii se găsesc pe www.deltamusicfest.ro.

UNKLESOUNDS. Unul dintre headliner-ii evenimentului, trupa britanică U.N.K.L.E., a susţinut recent unul dintre cele mai apreciate show-uri din cadrul festivalului Sziget de anul acesta. Infiinţat in 1984 de celebrul DJ James Lavelle, U.N.K.L.E. a căştigat nu doar simpatia fanilor, ci şi pe cea a "colegilor" din industria muzicală. Pe albumele trupei, Lavelle a colaborat cu Thom Yorke de la Radiohead, Mike D de la Beastie Boys, Kool G Rap, Jason Newsted de la Metallica, Richard Ashcroft de la The Verve.

Primul lor album, intitulat "The Time Has Come", a fost creat de Lavelle şi Goldsworthy, impreună cu Kudo şi T. Nakanishi din trupa de hip-hop japoneză Major Force. In anul 1995, Lavelle şi Goldsworthy nu au căzut de acord asupra direcţiei pe care să o ia trupa, motiv pentru care Lavelle l-a cooptat pe Dj Shadow. Lavelle şi Shadow au scos in 1998 "Psyence Fiction" - un album mai aproape de tendinţele comerciale, insă după ce turneul pentru albumul "Psyence Fiction" s-a incheiat, Dj Shadow a părăsit trupa, şi, locul său a fost luat de turntablist-ul de la Scratch Perverts. In 2003, Lavelle, avăndu-l drept co-producător pe Rihard File, a lansat "Never Never Land".

×
Subiecte în articol: cultura lavelle