x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură UB40 rastoarna din nou topurile

UB40 rastoarna din nou topurile

de Cristiana Stamatescu    |    02 Iul 2005   •   00:00
UB40 rastoarna din nou topurile

Revenire. Cea mai noua editie a Clasamentului Muzical National al Romaniei poate fi caracterizata drept "nostalgica". In primul rand, la Sectiunea "Cea mai noua intrare a saptamanii" merita mentionata piesa "We Belong Together", apartinand interpretei Mariah Carey, o revenire la stilul care a consacrat-o.

Cea mai recenta editie a clasamentului muzical national al Romaniei poate fi caracterizata ca "nostalgica". Asta pentru ca piesele cu performantele cele mai importante apartin unor artisti consacrati, care isi fac reintrarea triumfala in topuri cu aceste piese.

FENOMEN. In primul rand, sa o remarcam pe Mariah Carey si piesa "We belong together", o reintoarcere clara la genul care a facut din Mariah o diva a anilor ’90. I-au trebuit ceva ani pentru a realiza ca aceasta este cea mai potrivita reteta pentru ea si, dupa ce viata ei personala s-a pus in ordine, Mariah pare pregatita sa ia din nou cu asalt varfurile clasamentelor internationale.

In Romanian Top 100 Singles Chart obtine titlul de "Cea mai mare noua intrare a saptamanii". Celalalt titlu important, acela de "Cea mai mare urcare a saptamanii", revine celei mai celebre trupe de reggae din Marea Britanie, UB40. Dupa ce albumul lor din 2003, "Homegrown", a avut parte de un turneu mondial, iata-i pregatiti sa rastoarne din nou lumea cu "Who you fighting for".

SUCCES. Albumul celebreaza 25 de ani de la primul single si album semnate UB40, iar trupa, in ciuda succesului fenomenal, ramane aceeasi gasca de prieteni uniti de pasiunea comuna pentru muzica, la fel ca la debutul de acum 27 de ani.

DIN TOPURI ADUNATE
Daca privim cea mai recenta editie a Romanian Top 100 Singles Chart de sus in jos, vom vedea la varf o serie de stationari, dar mai jos, destula agitatie. Morandi, Akcent si Voltaj ocupa primele trei locuri, dar Despina Vandi, Nelly cu Tim McGraw, Rob Thomas sau 3rei Sud Est sunt deja in Top 10 si vin puternic din urma. Usor, usor urca in top si hiturile nascute la Eurovision 2005, Luminita Anghel si Sistem, respectiv Elena Paparizou. Piesele se afla pe 29, respectiv pe 37. Noi intrari in clasament avem de la ATB, Tom Boxer, Lene Marlin, Elise si... Crazy Frog. Crazy Frog, pentru cine nu stie, este un personaj animat, cam "smucit", alergat de monstruleti in videoclipul ce ilustreaza propria versiune a hit-ului "Axel F", lansat initial de Harold Faltermeyer in soundtrack-ul filmului "Beverly Hills Cop". O performanta de remarcat inregistreaza si Maroon 5.
Info PREGATIRI. Mariah Carey (foto) a dezvaluit faptul ca urmeaza o dieta stricta pentru ca isi doreste sa fie in cea mai buna forma cu ocazia concertului Live 8. Solista va sustine un recital duminica, 2 iulie 2005, in Londra/Marea Britanie. "Este un eveniment special pentru mine. Doresc sa arat si sa cant foarte bine. Am facut exercitii pentru voce ca sa fiu sigura ca este in cele mai bune conditii, dar am facut si exercitii pentru corp. Am tinut o dieta stricta si am facut multa miscare pentru a putea purta tinuta la care m-am gandit", a spus Mariah Carey. Tot la concertul londonez vor urca pe scena Madonna, U2, Sting si Robbie Williams.

NOU SINGLE. Viitorul single al trupei Oasis va fi piesa "The Importance Of Being Idle" si va aparea pe piata la data de 2 august 2005. Scrisa si interpretata de chitaristul Noel Gallagher, piesa va fi lansata in format CD si DVD, precum si o editie speciala limitata, care va include alte doua piese noi, "Pass Me Down The Wind" si "The Quiet Ones" . DVD-ul va contine de asemenea un documentar despre realizarea noului album al formatiei Oasis, intitulat "Don’t Believe The Truth".

TURNEU. Gwen Stefani a anuntat ca in aceasta toamna (2005) va pleca in primul turneu solo, iar la concerte va sustine recitaluri si trupa The Black Eyed Peas. Turneul "Harajuku Lovers" va debuta pe data la 16 octombrie 2005 in Phoenix si se va incheia la data de 10 noiembrie, cu un concert sustinut in Houston/SUA. Prin intermediul acestui turneu, Gwen Stefani isi va promova primul album solo, intitulat "Love. Angel. Music. Baby", care s-a vandut pana acum in peste 2,4 milioane de exemplare numai in Statele Unite ale Americii si a ocupat locul 5 in clasamentul Billboard 200.
×
Subiecte în articol: cultura