x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Zeci de oameni au cinstit memoria lui Eminescu la Cimitirul Bellu

Zeci de oameni au cinstit memoria lui Eminescu la Cimitirul Bellu

15 Ian 2017   •   17:20
Zeci de oameni au cinstit memoria lui Eminescu la Cimitirul Bellu

Zeci de persoane au cinstit duminică, de Ziua Culturii Naţionale, memoria poetului naţional Mihai Eminescu, la Cimitirul Bellu din Capitală, recitând fragmente din opera acestuia şi aprinzându-i la căpătâi câte o lumânare şi depunând buchete cu flori. 

O slujbă de pomenire pentru Mihai Eminescu, la 167 de ani de la naştere, a avut loc dimineaţă, fiind oficiată Sfânta Liturghie în capela Cimitirului Bellu, de către un sobor de preoţi care slujesc în cimitirele din Bucureşti, condus de preotul Gheorghe Dilirici. 

Ulterior a fost săvârşită slujba Parastasului la mormântul poetului. 

La finalul slujbei de pomenire, la mormântul poetului Mihai Eminescu a fost depusă şi o coroană de flori din partea Arhiepiscopiei Bucureştilor. 

De asemenea, o delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale a depus duminică la mormântul poetului Mihai Eminescu o coroană de flori prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor. 

"Vin în fiecare an cu mare dragoste şi mare iubire, pentru că el a fost un om care a iubit pământul românesc şi a fost o mare valoare, un mare scriitor, un mare politician. El nu a făcut politică, dar i-a păsat de politica României. Poeziile sale sunt mai actuale astăzi ca niciodată", a declarat pentru Agerpres, Irina, o iubitoare a culturii eminesciene. 

×