x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Anca Parghel Musica do Brasil

Musica do Brasil

de Carmen Anghel    |    Costin Anghel    |    09 Mar 2009   •   00:00

Fly Project a învăţat o lecţie importantă de la Anca Parghel. Totdeauna viaţa trebuie trăită, indiferent de cursul ei.



Piesa "Brasil" a fost unul din marile hituri româneşti ale ultimilor ani. Un mix original, muzicieni cu poftă de viaţă. Anca Parghel a fost cea care a dat nota de vârf a piesei, a videoclipului. Băieţii de la Fly Project vorbesc despre regretata interpretă, despre lecţia de viaţă primită de la un profesor care avea întotdeauna zâmbetul pe buze.

IUBIŢI VIAŢA. Tudor Ionescu şi Dan Deneş, cei doi membri ai Fly Project, spun că au cunoscut-o pe Anca Parghel prin intermediul lui Tom Boxer, un alt muzician de valoare. "Ei doi colaborau la vremea respectivă şi ne-am întâlnit cu toţii să vorbim. Imediat ne-am împrietenit. A fost ceva ieşit din comun. În preajma ei te simţeai foarte bine. Avea o naturaleţe dezarmantă." Tudor continuă descrierea artistei: "Era poate unul dintre cei mai cu capul pe umeri oameni pe care i-am cunoscut până acum. Pentru mine, a fost ca o a doua mamă. Am învăţat de la ea să mă bucur de viaţă în fiecare zi. Cred că asta e cea mai importantă lecţie de viaţă pe care am primit-o de la ea". Dan o consideră pe Anca Parghel un geniu. "Niciodată nu stătea prea mult să se gândească la ce trebuie făcut. Era o persoană plină de idei, iar prezenţa ei te inspira şi pe tine. Ca om, era la fel de genială, doar că seriozitatea şi profesionalismul cu care îşi făcea treaba lăsau loc unui suflet de copil. Era tot timpul veselă, dornică să facă tot soiul de lucruri şi avea mai multă energie decât noi toţi la un loc. Pentru mine a fost o lecţie de viaţă. Când vezi pe cineva că se bucură atât de mult de viaţă nu ai cum să nu te schimbi şi tu şi să începi să apreciezi lucrurile cu adevărat importante."

MUZICA BUNĂ. Pentru unii, colaborarea lor poate a părut curioasă, pentru alţii nepotrivită. Pentru majoritatea însă rezultatul muncii lor a fost o muzică bună! Tudor povesteşte încântat despre colaborarea lor muzicală: "Am colaborat foarte uşor cu Anca, deoarece era un profesionist adevărat. Era un om cu care se putea comunica în adevăratul sens al cuvântului. Anca stătea în studio exact cât era nevoie să stea. A fost o experienţă în cadrul căreia cu toţii am învăţat câte ceva. Ea ne-a învăţat foarte multe despre muzică şi, la rândul ei, când era vorba despre ceva la care noi ne pricepeam mai bine, ea era foarte atentă şi încerca tot timpul să înţeleagă toate lucrurile, chiar şi aspectele foarte tehnice". Prima piesă la care cei trei au lucrat în comun a fost "Brasil". Dan îşi aminteşte reacţiile publicului din România. "Reacţiile au fost foarte bune. Acum pregătim o piesă nouă, numită «Andale», pe care am înregistrat-o cu Anca în ultimele ei luni. Sunt convins că va avea un foarte mare succes. Am avut de asemenea un album de colinde pe care l-am făcut împreună..." Despre "Andale", Tudor spune că este o piesă cu adevărat specială. "Anca a iubit-o foarte mult. Când a plecat spre Belgrad numai despre asta vorbea. Spunea cum o să filmăm videoclipul şi cât de bine o să fie primită de lume. Considera că este poate cea mai voioasă piesă a ei. Sper ca lumea să se bucure de ea aşa cum Anca şi-ar fi dorit."

×
Subiecte în articol: anca