x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

La păndă

19 Noi 2007   •   00:00

Pe cănd era student, Mircea Penescu urmărea atent scara ce ducea spre apartamentul Corinei…

Pe cănd era student, Mircea Penescu urmărea atent scara ce ducea spre apartamentul Corinei…

Â

Anii au trecut, iar studentul a devenit un doctor recunoscut. S-a indrăgostit iremediabil de artă, fiind in prezent concert-maestru in cadrul Orchestrei Medicilor şi preşedintele fundaţiei "Medicina şi muzica". Evocările sale au, pe lăngă parfumul nostalgiei, şi repere detaliate: "Primele amintiri concrete despre Corina datează din perioada studenţiei, cănd, de la fereastra camerei mele, de pe Strada Transilvaniei, vedeam scara ce ducea la intrarea apartamentului ei de pe Temişana. Locuia intr-o casă ornată cu ceramică, inecată in flori şi plante agăţătoare. In această ambianţă apărea din cănd in cănd Corina. Mi se părea, pe atunci, intangibilă, pentru că era deja celebră", povesteşte Mircea Penescu.

INVITAT SPECIAL. Cu timpul, cei doi s-au cunoscut şi s-au apropiat, nutrind, fiecare, un respect profund pentru cariera celuilalt. "Ne-am imprietenit. Am tratat-o pe mama ei, o femeie deosebită, care a fost internată de căteva ori la mine in spital. Cu această ocazie, am stat de multe ori de vorbă cu Corina. Am fost şi la ea acasă, ulterior ne-am vizitat reciproc, i-a cunoscut pe soţia şi pe copiii mei. Este invitată specială la toate concertele Orchestrei Medicilor", continuă acesta.

Â

TRANDAFIRII GALBENI. Naturaleţea Corinei Chiriac a fost unul dintre elementele-cheie ce au sudat relaţia ei cu doctorul pasionat de artă (sau artistul care a făcut şi Medicina?) Mircea Penescu. Ultima revedere? Prilejuită de Concertul Orchestrei Medicilor la Ateneul Romăn, avăndu-l ca solist pe tănărul pianist brazilian (cunoscut, pănă atunci, doar peste hotare, deşi este fiul unor romăni)Â Cristian Budu. "Corina a onorat invitaţia, venind cu un buchet enorm de trandafiri galbeni, care au ajuns in braţele tănărului acesta extraordinar, strălucitor ca diamantul", incheie dl Penescu.

"In venele Corinei se impletesc nişte influenţe extraordinare, pentru că are o ascendenţă culturală meritorie. A condensat tot ceea ce a primit de la strămoşii săi, devenind un artist complex, de mare cultură, un om elevat, cu o viziune foarte cuprinzătoare"

Mircea Penescu

×
Subiecte în articol: corina chiriac 19 noiembrie 2007