x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Eurovision

de Catalin Pruteanu    |    08 Iun 2009   •   00:00
Eurovision
Sursa foto: Nova Music/Sony Music/

Patricia Kaas a revenit în atenţia lumii prin participarea la ediţia de anul acesta a Eurovisionului.



La sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, France Télévisions a ales-o pe Patricia Kaas să reprezinte Franţa la Eurovision. Piesa pe care avea să o cânte a fost "Et s'il fallait le faire", o piesă creată de Anse Lazio şi Fred Blon şi primul single de pe noul ei album, "Kabaret". După trei ani de relativă tăcere, Patricia Kaas revenea în atenţia publicului internaţional printr-un eveniment urmărit în direct de milioane de telespectatori.

CĂNTECUL. "Organizatorii au ales acest cântec. E un cântec care continuă tradiţia muzicală franceză. Edith Piaf ar interpreta minunat un cântec de acest gen", afirma artista într-un interviu. "Când l-am ascultat prima oară mi-am spus că ar trebui să-l cânt la Eurovision. Cântecul este despre iubire, e un cântec foarte emoţional şi puternic. În el, o femeie spune că e gata să facă orice pentru dragostea ei, chiar să moară." Artista a dedicat piesa mamei sale, care a încetat din viaţă chiar la 16 mai, ziua în care avea să aibă loc Eurovisionul. După moartea mamei sale, Patricia şi-a făcut promisiunea de a nu mai cânta în această zi a anului, iar Eurovisionul a fost prima excepţie de la această regulă.

SUSŢINERE. "E destul de diferit de alte lucruri pe care le-am făcut în decursul carierei", afirma Patricia Kaas, adăugând că acest concurs internaţional este un eveniment important. "Mulţi oameni mi-au spus că-mi vor urmări prestaţia. Mă bucur că francezii mă vor susţine până la capăt", spune artista. Ea povestea că a urmărit cu interes ediţiile din ultimii ani ai Eurovisionului. "Mă bucur că acest concurs e organizat la Moscova", spunea artista, care are foarte mulţi fani în Rusia.

DEZAMĂGIRE. Patricia Kaas n-a obţinut decât 107 puncte şi locul 8 la Moscova, însă francezii i-au fost aproape: France 3, canalul care a transmis concursul în ţara natală, a fost urmărit de 5,7 milioane de spectatori, un record de audienţă în ultimii 10 ani. "A fost o experienţă minunată. Desigur, rezultatul e un pic dezamăgitor, dar este un lucru normal. Rezultatul e şi nu e important, ce contează e să fii acolo şi să participi, dar e totuşi un pic nesatisfăcător. A fost o săptămână plăcută şi a fost minunat să reprezint Franţa", a declarat artista imediat după aflarea rezultatelor.

×
Subiecte în articol: patricia kaas