x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Patricia Kaas Un succes fenomenal

Un succes fenomenal

de Catalin Pruteanu    |    Luminita Ciobanu    |    08 Iun 2009   •   00:00
Un succes fenomenal
Sursa foto: Antonin Bonnet/

În cei peste 20 de ani de carieră, Patricia Kaas a susţinut numeroase concerte, în întreaga lume.



În aprilie 1989, la o jumătate de an de la lansarea albumului ei de debut, "Mademoiselle chante le blues", Patricia Kaas pornea într-un turneu european. Succesul acestui turneu a determinat creşterea vânzărilor albumului, care au depăşit 600.000 de exemplare şi i-au adus artistei un dublu disc de platină.

În anul următor, Patricia a pornit într-un uriaş turneu mondial, ce avea să dureze 16 luni, pe parcursul căruia cântăreaţa a avut peste 200 de concerte în 12 ţări. Biletele se vânduseră cu luni bune înainte, iar albumul "Mademoiselle chante le blues" a depăşit, la sfârşitul turneului, vânzări de un milion de exemplare. În mai 1991, Patricia Kaas şi-a lansat cel de-al doilea album, "Scčne de vie", în Statele Unite ale Americii, şi a început un mare turneu de promovare în această ţară. În a doua parte a aceluiaşi an a cântat în Germania, Belgia, Luxemburg, Elveţia, Olanda şi Rusia. În această ultimă ţară, Patricia Kaas a avut trei concerte desfăşurate pe stadioane arhipline.

UN AN PLIN. 1992 a fost încă un an plin pentru artista franceză. Pe parcursul verii, Patricia Kaas a avut un alt turneu la nivel mondial. Interpreta a cântat în faţa a 750.000 de fani în 19 ţări, întrerupând turneul doar pentru a i se alătura lui Luciano Pavarotti într-un concert de strângere de fonduri în scopuri caritabile, ce a avut loc la Modena, în Italia. 1992 a fost anul în care Patricia Kaas a cântat pentru prima oară în România, la Braşov, în cadrul Cerbului de Aur.

Anul următor a început încă un turneu mondial. Printre ţările în care a cântat a fost şi Vietnamul, ţară în care nici un artist francez nu mai cântase din anii '50. Succesul pe care l-a avut în Vietnam l-a determinat pe ministrul francez de Externe să afirme despre artistă că este o adevărată ambasadoare a Franţei în această ţară din Asia. După Vietnam au urmat Cambodgia şi Coreea de Sud, cu acelaşi succes de public.

ROMÂNIA. Încă un turneu internaţional a avut loc şi în 1998, cu 110 concerte. România n-a lipsit de pe listă, artista cântând la 21 aprilie 1998 în Bucureşti, în faţa câtorva mii de spectatori. După lansarea, în decembrie 2004, a albumului "Sexe fort", Patricia a pornit în încă un turneu de promovare. A fost a treia oară când artista a venit în România pentru a susţine un concert, tot în faţa spectatorilor bucureşteni. Concertul s-a desfăşurat în Piaţa Revoluţiei, la 21 iunie, în cadrul evenimentului intitulat "Sărbătoarea muzicii", organizat de Institutul Francez. Concertul organizat la Sala Palatului din Capitală, este cel de-al patrulea al artistei în România.

×
Subiecte în articol: patricia patricia kaas turneu