x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Daţi-i "save” lu' Irinel!

Daţi-i "save” lu' Irinel!

de Luiza Moldovan    |    04 Apr 2012   •   10:39

Am auzit, de fapt, stiu sigur ca Irinel Columbeanu isi face d-aia cum ii zice... aaa... campanie pe iu tiub. E foarte bine sa se intample asa. Foarte bine, e foarte bine asa, ca adica sa iasa domnu' Columbeanu primar in Bucuresti. Cred in puterea domnului Columbeanu de a face bine la Capitala, cred, de asemenea, ca avem nevoie de oameni de anvergura domnului Columbeanu, care sa puna umarul la astupat gauri in asfalt, la facut spatii de joaca printre blocuri, care sa dea ajutoare la caldura, sa faca pasarele, sa planteze floricele, ma rog, ce stiu eu... in fine, cam tot ce trebuie sa faca un primar adevarat, care se respecta. Domnului Iri ii sade bine la Capitala, tot asa cum calatorului ii sade bine cu drumul, acvila non capit muscam, cine rade la urma rade mai bine, s.a. L-am vazut in cateva randuri imbracat cu un tricou personalizat in care zicea ca el merita sa fie primarul Bucurestiului si ca sa facem bine sa-l votam, ca el nu e terfelit de mocirla politicii, n-are partipriuri si e pus pe treaba. Asa prichindel cum e el, Columbeanu Irinel se urca pe scaunel si, ca s-o tinem langa cu rima asta intortocheata, dicteaza cum stie el mai bine.

Domnul Iri va scoate Capitala la liman. Pe sub costumul sau Armani, o sa aiba intotdeauna mantia de Suparmen. In masina lui foarte complicata, o sa-si tina mainile asa cum si le tinea domnu' Suparmen, o sa faca vrum-vrum si o sa ajunga la centru, de unde va lua intotdeauna cele mai bune decizii, va salva cei mai multi oameni si n-o sa-i sutuiasca p-aia care or sa-l sune personal ca sa-i ceara o audienta, sa-si rezolve ce problema au ei acolo. Nu degeaba are domnu' Iri o masina de salvare drept simbol electoral.

Eu il si vad punandu-i masca de oxigen Capitalei, gata sa sucombe sub gazele de esapament (Capitala, nu el), facandu-i masaj cardiac, masand-o peste tot prin punctele ei esentiale, facandu-i numai bine. Cine nu crede in abilitatea lui de a salva Capitale cu ci mare sa se gandeasca bine si de doua ori inainte s-arunce cu pietre. Sa se gandeasca "pot eu oare, ma, sa salvez ceva pe lumea asta? Nu, nu pot. E, uite, d-aia el e acolo, iar eu – aici, ce vreau mai mult decat atat?'

Salvarea lui Irinel vine cum nu se poate mai bine pe strazile blocate ale Capitalei. Sa-l votam, dar, pe Irinel, ca stie el ce e de salvat si ce nu. Salvandu-l pe el, salvam cluburi de la faliment in asemenea vremuri de criza, salvam fete de la coada vacii, salvam aparente, documente word, sa salvam nume in telefon, profile pe feisbuc, sa salvam, in fine, tot ce trebuie salvat.

Caci de salvat, e intotdeauna cineva de salvat, nimeni nu scapa de la salvare si, daca ma gandesc putin, cred ca fiecare dintre noi e putin salvat, in fiecare zi. D-aia zic, ca niste cetateni responsabili ce suntem, ca oameni de omenie, ca bucuresteni de calitate superioara ce ne dam si noi, sa facem un pustiu de bine si sa-i dam un save lu' Irinel in folderul numit Capitala, nu de alta, da' ca sa-i faca-n sac lu' Moni, ca, uite, el a reusit in spatiile inalte ale politicii, acolo unde ea nu are acces decat... dar mai bine ma opresc aici.

×