x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu Mircea minte cum respiră

Băsescu Mircea minte cum respiră

de Dan Constantin    |    23 Iun 2014   •   20:20

Într-o declaraţie făcută în ultimele lui ore de libertate, Băsescu Mircea a spus ziariştilor care îl aşteptau în pragul casei din Constanţa, că i-a recomandat lui Bercea Mondial şi un avocat - “pe  Calafus, pe care îl ştiam”.  Relaţia client-avocat dintre Sandu Anghel şi  Casa de avocatură “Calafus şi asociaţii” din Constanţa  reprezintă un nou episod care arată de fapt legătura dintre Bercea Mondial şi Băsescu Mircea.

În 2010 avea loc botezul, cu mare fast, care lega destinul Băseştilor de clanul Bercea Mondial. În februarie 2011, Bercea este arestat pentru tentativă de omor şi la unul dintre procese, la Curtea de Apel  Craiova, apare un nou avocat: Şerban Calafus care îl apăra şi pe Băsescu Mircea într-un proces cu Roşca Stănescu.

“Îl apăr pe Sorin Anghel dată fiind legătura acestuia cu familia Băsescu” spunea plin de mândrie avocatul în faţa camerelor televiziunilor.  Mircea Băsescu  sare ca ars şi dezminte ştirea în 28 septembrie 2011. “În mod cert vă pot spune că nu am nici o legătură cu cazul de faţă. Nu l-am rugat pe acest avocat să îl apere pe Bercea Mondial, să fie clar”.

Mircea Băsescu dorea să se ferească de orice indiciu care să-l lege de dosar: ştia şi de ce - în martie 2011, cu câteva luni înainte, procurorul Iacobescu de la Slatina dezvăluise că Bercea i-a dat 300.000 de euro lui Mircea Băsescu. Băsescu i-a avertizat pe Calafus – tată şi fiu, că “întrerupe legătura cu casa lor de avocatură dacă îşi mai fac propagandă cu numele lui”.  Calafuşii s-au conformat, au renunţat la Bercea, deşi era client recomandat de Băsescu. În 2014, sub presiunea evenimentelor, Băsescu Traian a uitat ce spusese în 2011 şi recunoaşte adevărul – el îi recomandase lui Bercea să-l aleagă pe Calafus drept avocat.


×