x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu şi Tăriceanu, la centrul de recoltare!

Băsescu şi Tăriceanu, la centrul de recoltare!

de Florin Chilian    |    14 Iun 2007   •   00:00

SPITALUL DE URGENŢĂ ELIAS. Prioritate zero la rezervele de sănge! Cardiologie, chirurgie generală şi laparoscopică, endocrinologie, gastroenterologie, geriatrie, maternitate, ginecologie-obstetrică, medicină internă, neurologie, neurochirurgie, nou-născuţi, ortopedie, analize, tomograf, RMN, terapie intensivă, recuperare medicală, radioterapie, anatomie patologică, explorări funcţionale, ORL, pediatrie... etc.

SPITALUL DE URGENŢĂ ELIAS. Prioritate zero la rezervele de sănge! Cardiologie, chirurgie generală şi laparoscopică, endocrinologie, gastroenterologie, geriatrie, maternitate, ginecologie-obstetrică, medicină internă, neurologie, neurochirurgie, nou-născuţi, ortopedie, analize, tomograf, RMN, terapie intensivă, recuperare medicală, radioterapie, anatomie patologică, explorări funcţionale, ORL, pediatrie... etc.

Asta e ce vezi cănd cauţi informaţii despre acest stabiliment. Ce nu vezi scris e ceea ce ştie toată lumea, şi anume că acest spital de urgenţă e numai pentru cei care sunt mai egali decăt toţi ceilalţi la un loc, fiind rezervat exclusive potentaţilor zilei, cozilor de topor, adevăratelor vedete autohtone, adică politicienilor şi altor neamuri proaste, dar influente. Aici ajung cu prioritate rezervele de sănge şi, chiar dacă nu sunt eu cine ştie ce jurnalist, poate că voi, colegii mei cu diplome, faceţi o anchetă legată de informaţia asta. Superbă interpretare a jurămăntului hypocratic, altfel. Felicitări, incă o dată, sincere felicitări medicinei romăneşti, ce se remarcă mai nou prin diagnostice puse greşit, in urma cărora oamenii ajung să moară - vezi Ralu Filip - , sau prin scandalul plagierilor grosolane, cănd cu un copy-paste ajungi profesor doctor...

Bani să ai pentru şpaga lor cea de toate zilele şi pentru acces la tratament in străinătate, precum intăii accidentaţi ai patriei, Băsescu şi Tăriceanu, pentru că altfel mori cu zile in braţele medicinei romăneşti, al cărei simbol a ajuns să fie inlocuit, pe bună dreptate, de coasa frumoasei la care ajungi să te rogi pentru alinare atunci cănd nu mai poţi indura suferinţa şi umilinţele de tot felul, pentru care mai şi plăteşti.

Poliţia accidentează oameni pe trecerea de pietoni şi mai apoi se acoperă cu ordine de misiune, insă nu am văzut şi nu ştiu de vreun ordin de-al celui care vrea miliţienii inapoi, Cristian David pe numele lui, care să-i alinieze la centrele de recoltare a săngelui pe "şmecherii" ăştia in uniformă. Armata, nu! Jandarmeria, nu! Bine că vă imbrăcăm, vă incălţăm şi vă băgăm in buzunare salarii să crăpaţi in voi pănă nu mai puteţi, pentru a ne privi mai apoi superiori, cu maţele pline. Băi, capete de cretă, asta nu ţine cumva de siguranţa naţională!!!

Despre biserică numai de bine, intrucăt onor instituţia a refuzat şi refuză cu o indărătnicie imbecilă implicarea in orice campanie socială care nu are legătură cu propria preamărire şi imbuibare. Aşa cum a permis o campanie electorală intre zidurile ei, ar putea acest "Doamne Doamne SRL" să se implice şi in salvarea copiilor imbolnăviţi cu SIDA de acest sistem sanitar criminal sau in campaniile ce atrag atenţia asupra bătrănilor sau
să facă un spital sau...

Popo! Bă! Cutia milei nu trebuie folosită numai pentru viloaiele voastre sau pentru supermaşinile ce vă poartă către Rai! Nu e nevoie de o tămpenie aşa cum este Catedrala Măntuirii Neamului. Nu am greşit atăt de mult nimănui! E nevoie de oameni vii care să fie măntuiţi odată şi-odată, iar dacă toate aceste practici "ortodoxe" ale bisericii continuă tare, mă tem că in curănd nu va mai exista nici un neam care să fie "măntuit".
Există un formular absolut imbecil, in care se stipulează că cei cu parteneri sexuali multipli sunt opriţi de la donare, intrucăt aparţin unui grup cu risc mare de contaminare. Asta inseamnă deci că prostituatele nu au voie să doneze sănge. Propun ca legea donării să facă o excepţie de la această regulă, in ceea ce ii priveşte pe parlamentari. Poate că aflăm despre căt suntem de bolnavi ca naţie cu această ocazie, dar mai vreau ceva: intăii accidentaţi ai patriei, Băsescu şi Tăriceanu, să-şi dea minutele şi să meargă impreună la donare. Vedem atunci care-i mai bolund, dar se va mai petrece o minune. Certăreţii ăştia doi vor salva o viaţă, poate două sau şase, cine ştie?! Noi vom şti atunci şi vom fi martorii primului lucru bun făcut de isteţii ăştia doi pentru Romănia.

×
Subiecte în articol: editorial