x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cum o va dezbrăca Traian Băsescu pe Monica Macovei în public

Cum o va dezbrăca Traian Băsescu pe Monica Macovei în public

de Ştefan Mitroi    |    12 Aug 2014   •   15:05

Încă nu-mi revin din uluială. Președintele a anunțat că-i va dezbrăca în public pe toți cei înscriși în cursa pentru Cotroceni. Măiculiță, ce spectacol! În ciuda faptului că mi se rușinează gândul, aștept cu mare nerăbdare să văd cum o să fie. Îndrăznesc să spun, încă de pe acum, c-o să fie mișto! Așa cum e, de regulă, la noi, la români! Ba, dacă-mi pun nițel imaginația la contribuție, pot chiar să anticipez unele detalii. De exemplu, faptul că dintre toți cel mai greu de dezbrăcat o să fie Klaus Iohannis. Va trebui ca Traian Băsescu să obțină mai întâi acordul Angelei Merkel. După aia, totul o să fie simplu. Iohannis, ca să-l parafrazez pe Marlaux, se va dezbrăca singur, sau nu se va dezbrăca deloc.
Călin Popescu Tăriceanu abia așteptă să valorifice experiența de fost manechin la Adesgo. Doar că nu este nici el de capul lui. Situația e chiar un pic mai complicată aici, în sensul că e nevoie de acordul mai multor doamne. Mai precis, de o înțelegere prealabilă cu fostele sale neveste, care ar putea compromite eforturile președintelui, aruncând pe piață fotografii cu speakerul Senatului în ipostaze de felul celor anunțate în avanpremieră de z- gornistul de la Cotroceni. Zău c-ar fi un dezastru să se întâmple un astfel de pocinog. S-ar alege praful de frumusețea campaniei electorale!

În ce-l privește pe candidatul la președinție Ponta, am credința că nu va fi o problemă pentru Traian Băsescu să semneze repejor de tot un pact de dezbrăcare cu el. Spre supărarea lui Crin Antonescu, ce se va uita de pe margine îmbrăcat în cel mai bun costum al său de loser.
Întrebarea e ce se va întâmpla atunci când va veni rândul Monicăi Macovei la dezbrăcat! Se știe că Băsescu nu dă niciodată înapoi. Și nu mă refer la ceea ce primește, ci la ceea ce promite. Așa că sunt numai două variante, fie Monica își retrage candidatura, ca să n-aibă Vasile Blaga bucuria perversă de-a o vedea goală, fie se lasă, că-i place sau nu, dezbrăcată. Poate că ei i-o fi plăcând, dar mie ca european de cetățenie română nu-mi place. E prea de tot, domnu’ președinte. Tocmai de aceea, vă rog din suflet ca peste Monica Macovei să săriți, sau măcar să n-o dezbrăcați de tot. Poate numai până la brâu, însă nu mai jos, că stă rușine! Vă rog eu, ce naiba! V-aș fi rugat la fel și dacă era vorba de altă femeie. Elena Udrea, să zicem. Înțeleg, e nevoie ca nația să vadă și să știe, dar dacă știți dumneavoastră, e ca și cum am ști toți. Așa că pe Monica iertați-o. În locul ei, dezbrăcați-l pe Sorin Oprescu de două ori. Numai să vrea și să vreți să candideze.

×