x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cum să mă-mpiedic mai finuţ

Cum să mă-mpiedic mai finuţ

de Luiza Moldovan    |    18 Iun 2012   •   16:30

Da, am o mare problema: nu stiu cu ce sa ma-mbrac la plaja, cand o sa ma-ntind, ca o baragladina pe nisipul arzator (oh). Aflu de pe un sait de toale ca trebuie sa-mi cumpar neaparat un ceva simplu si vaporos, care sa-mi acopere trupul meu de baragladina felina, dar totusi sa mai si lase cate ceva la vedere. Ca nu e chiar asa de simplu sa-ti torni ceva pe tine si sa te duci sa dai pe gat o bere. Trebuie sa-ti iei ceva frumos de pe saitul asta, care sa acopere dar si sa descopere, care sa ascunda, dar si sa alunece intr-un mod studiat-neglijent, fie de pe umeri, fie de pe coapse, trebuie sa si flu-flu, dar si sa nu. Neaparat ceva vaporos. Asa, zice saitul, o sa trezesc dorinte in publicul spectator, dar o sa fiu si imbracata, deci n-o sa stau in costum de baie, cu suncile atarnand slinos pe mine si celulita la vedere, sorbind suav dintr-un cocktail. VedetiA Asta e miza: sa te-mpiedici ca gaina din banc, dar nimeni sa nu-si dea seama de asta, cu atat mai putin tu insati. Io credeam ca e mai simplu: esti pe plaja, o carte, o revista, briza marii, 'valul ce se sparge de mal', 'nu dati banii pe prostii, luati banane la copii'. Da, stiu, am inteles, am inteles! Lucrurile nu sunt deloc atat de simple si sa fac bine sa-mi fac probleme de cum arat pe drumul de la rogojina mea pe care fac eu plaja pana la barul cu oferte racoroase.

Va trebui acum sa intru pe saitul asta, sa-mi fac cont, sa m-apuc sa studiez oferta verii la cele mai bune preturi, sa ma imaginez in toate carpele alea si sa le aleg pe alea care ma satisfac pe mine cel mai mult la estetica, sa dau click pe 'comanda aici', sa completez adresa si toate celelalte si apoi sa stau s-astept curierul sa vina.
A inceput sa-mi fie frica sa mai intru pe internet. O sa gasesc mereu probleme. La tot pasul, probleme, probleme. Unde nici nu gandesc, poc, apare o problema. De cand am aflat de carpele astea, nu mai am stare. Vreau sa le iau pe toate, sa am de unde alege, sa fiu cea mai frumoasa de pe plaja, sa ma doreasca toti barbatii, sa se uite la mine cu ochi pofticiosi, sa le curga balele dupa mine, iar eu sa stau linistita, complet inconstienta de sarmul meu irezistibil, de balena esuata.

In plus. Trebuie neaparat sa ma gandesc la ce o sa-mi pun pe cap si in picioare. Am vazut la alte fete de pe plaja ca vin cu siragul de margele la ele. O s-o fac si p-asta, o sa-mi trag si margele. Numai sa am grija cand imi fac bagajul, sa-mi iau si io unele care sa se asorteze cu noile mele carpe, de mers de la plaja la bar.

×