x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Despărţirea de Băsescu

Despărţirea de Băsescu

de Marian Nazat    |    17 Iul 2012   •   14:36

? "Eu nu apar un scaun, ci Romania europeana !', a glasuit demagogul al mai tare al natiei. Care "Romanie europeana', bibicule ? Aia a "coloneilor', crescuti in stele pentru merite de gasca ? A imbuibatei camarile cu blazon de Vuitton ? "Romania europeana' e numai fantasmagoria din tartacuta activistilor cu creierul portocalizat. Iar de nu ma credeti, dati o fuga prin mahalalele bucurestene si prin provincie. Acolo unde destui ma intreaba daca e bine sau nu sa plece Basescu. "Si daca pleaca, ce, viata noastra nu se schimba neam ! Ce daca vine altcineva ? Prostii, nimeni nu se gandeste si la noi si nu ne scapa de saracie. Basescu sau Antonescu tot aia e !', ii aud pe sarmanii deposedati de speranta. Oamenii au dreptate, la naiba ! Sa-i contrazici e cu neputinta.

Poate pe resemnarea nevindecata a romanilor se si bazeaza Preasuspendatul in "misiunea imposibila' la care il sileste Parlamentul. Intors, de nevoie, la popor, fricosul Traian sta pitit in dosul lui Onaca si rosteste declaratii belicoase. Nu mai navaleste in balciurile si parangheliile patriei sa-si pupe supusii. Nici balaoachesii nu se mai bulucesc sa-i atarne de gat salbe de aur, ehe, ce vremuri ! Multi ii ureaza sa aiba parte de mandate cu catuse, intr-o pornire de ura greu de imaginat altfel. Cu instinctu-i infailibil, a simtit ca meciul este pierdut acasa, asa ca si-a trimis cozile de topor afara, sa asmuta strainatatea asupra-ne. Politrucii transnationali au muscat din momeala si ne transmit ultimatumuri caraghioase.

Noii stapani de la Bruxelles se stropsesc la sclavii de pe plantatia Romania, reprosandu-le lovituri de stat si puciuri. Of, ca bine le zicea deunazi Ceausescu, pomenit fie-i numele ! Deh, imperialistii nu-si vor schimba niciodata naravul... Scurta campanie electorala are o singura miza, una eminamente mediatica: apararea Justitiei. Celelalte – economica, sociala, militara – nu starnesc nicio emotie, aici si aiurea. Pe carnasierii occidentali nu-i intereseaza viata de zi cu zi a slugilor, transformate in obiecte de inventar. Victimele colaterale sunt statistica, atat ! Cei care au varat-o in pat pe prostituata legata la ochi tipa ca ceilalti vor s-o violeze. astilalti racnesc ca ailalti o sechestreaza si-o sodomesc in fel si chip, sifonandu-i reputatia. In definitiv, nicio putere nu-si doreste o Justitie libera si dezlegata de servitutile politice.

Cine detine puterea imparte si dreptatea, ieri, azi si intotdeauna ! Importanta sunt comunicarea si imaginea, manipularea opiniei publice prin presa aservita. Or, din aceasta perspectiva, Traian Basescu se vadeste a fi cel mai iscusit. Dar tocmai de aceea, fiindca a pus mai presus de orice propriile sale interese, folosindu-se de institutiile fundamentale ale statului, trebuie inlaturat. Este raul major in clipa de fata, samanta otravita a razboiului fratricid, a tensiunii fara precedent din societatea romaneasca. Regasirea armoniei nationale presupune, obligatoriu, despartirea de scandalagiul Basescu.

? Alde Ungureanu (si unul si celalalt) striga de la tribuna sa li se dea statul inapoi. Cica pucistii le-au luat jucaria a draga si vor s-o strice. Cum de-si inchipuie toti papionagiii astia ca sunt stapanii nostri si ca Romania e a lor pe vecie ? Cine le-a bagat in cap o astfel de nerozie ? Acum pricep pricina acestui pardalnic razboi romano-roman. Fiecare tabara se inchipuie proprietara Romaniei si de aici dezastrul in care vietuim. Se bat pentru o muribunda. Basca saraca, dupa ce talharii i-au golit cufarul de gologani. Ba, ca altcumva nu meritati sa va alint, luati-va labele de pe tara si duceti-va dimpreuna in fundul iadului capitalist !

? Asta, zau, n-as fi banuit-o vreodata ! "Treziti-va, romani !', urla ca o apucata euro-Monica. Auziti, cine cere norodului sa se trezeasca, mahmura (ideologic, desigur !) Macovei... Doamne, pe mana cui a incaput istoria marunta a locului !

? "Excomunicatul' Basescu isi arata iarasi fata umana. I s-a adus un tanc de propaganda si-l tine in brate minute bune. Gloata trebuie sa afle ca seful statului nu e doar bruta de la Ploiesti. Palma e inlocuita cu imbratisarea parinteasca. Marketing politic, nu va lasati dusi de nas ! Ca si fundalul cu poza multiplicata a Constitutiei. Oricum, cartea fundamentala a ajuns o poza pe care fiecare o mototoleste dupa cum ii e vrerea.

×