x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Doi "iepuri" împuşcaţi deodată!

Doi "iepuri" împuşcaţi deodată!

de Roxana Jianu    |    22 Noi 2009   •   00:00
Doi "iepuri" împuşcaţi deodată!
Sursa foto: /stockexpertcom

Te uiţi la semafor, în stânga ta, persoane cu tenul superb, ca de bebeluş. Te uiţi la televizor, alte personaje cu chipul perfect, atent sculptat. Te uiţi în oglindă... şi ce vezi? Unii poate văd o figură ireproşabilă. Pentru toţi ceilalţi, s-a lansat sistemul Celution pentru reîntinerire facială cu celule stem din propriul ţesut adipos.

Cine nu ar râvni la un ten luminos, proaspăt, cu un aspect mereu tânăr? Aţi încercat creme anti-îmbătrânire în scopul prelungirii frumuseţii, dar care nu au reuşit să vă facă peste noapte zâne dintre cele mai frumoase? Din păcate, pielea nu-şi poate păstra la nesfârşit asul din mânecă, şi anume frumuseţea şi tinereţea, indiferent cât de mare ar fi năzuinţa noastră. Însă aflându-ne în mileniul trei, mileniu în care aproape orice este posibil, o nouă metodă prin care putem amâna repercusiunile trecerii timpului asupra pielii ne este propusă de medicina modernă.

Astfel, perfecţiunea ori drumul spre perfecţiune este asigurat de procesul de reîntinerire facială cu celule stem din propriul ţesut adipos.

Doctorul Constantin Stan, membru al Academiei Europene de Chirurgie Cosmetică (EACS) şi al Societăţii Franceze de Chirurgie Estetică (SFCE), este primul care realizează intervenţia de acest tip prin intermediul căreia celulele stem sunt extrase din propriul ţesut adipos şi utilizate ulterior pentru reducerea ridurilor între sprâncene şi a celor de expresie, de pildă. Prima intervenţie live a fost realizată de acesta la Bacău, bucureştenii vizualizând-o prin intermediul unei camere web.

Astfel, grăsimea este filtrată şi preparată pentru injectare cu ajutorul unui dispozitiv numit Celution, lansat în Statele Unite ale Americii şi în Asia. Începând cu luna noiembrie a anului curent, dispozitivul va fi disponibil şi la noi în ţară în clinicile dr. Stan, Villa Bella din Bucureşti şi Clinica Medical Service din Bacău.

Cum funcţionează acest sistem? Celulele stem adulte din propriul ţesut adipos ale unui pacient sunt transformate şi apoi utilizate pentru a repara defecte şi asimetrii. Pacientele au folosit cel mai adesea acest procedeu, care nu lasă cicatrice, în reducerea asimetriei dintre sâni sau a ridurilor faciale, japonezele având cea mai mare experienţă de acest fel. "Nimic nu este mai natural decât propriul tău ţesut", spune dr Constantin Stan.

Sistemul automat Celution, dezvoltat de compania Cytori, permite accesul, în timp real, la celule de grăsime derivate din celulele stem prin automatizarea şi standardizarea extracţiei, spălarea şi concentrarea acesteia pentru utilizare în domeniul clinic. Este steril datorită faptului că este un tub închis, care elimină riscul contaminării cu microbi a pacientului, a medicului şi a sistemului operator.

Avantajul acestui sistem este că poate fi utilizat pentru trei pacienţi pe zi, iar tratamentul şi colectarea se realizează în aceeaşi şedinţă. "Consider că atât Cytori Therapeutics, cât şi dr Constantin Stan au acelaşi obiectiv: implementarea unei tehnologii noi, care contribuie la bunăstarea pacientului. Dr Stan este unul dintre chirurgii esteticieni cu reputaţie recunoscută la nivel internaţional", continuă Marc Thijsselink, Director EU Business Development, Cytori Therapeutics.

"Există un singur risc, minor, şi anume fibroza", afirmă membrul EACS. Cât despre rezultate, cele de reîntinerire facială se observă încă de a doua zi şi persistă ani în şir. Întreaga procedură durează trei ore, iar preţul este de 3.000 de euro, în timp ce în România numai liposculptura costă 2.000 de euro. Cu ajutorul acestei intervenţii împuşcaţi doi iepuri deodată, cum s-ar spune. În primul rând, beneficiaţi de o liposculptură, iar în al doilea rând, îi redaţi tenului strălucirea şi luminozitatea de altădată ori vă măriţi bustul cu o cupă fără cicatrice.

×
Subiecte în articol: ca la 20 de ani