x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Indignare la curul gol

Indignare la curul gol

de Robert Veress    |    14 Feb 2012   •   09:42

Un editorialist se indigneaza ipocrit (stie el de ce), ca o domnisoara de pension, ca a pus Capatos pe ecran dosul lui Boc. 'Presa cu curul', titreaza colegul. Vai de mine, a indurat multe la viata lui, dar nu a putut trece peste o asemenea mizerie – mai ales ca face rating garla!

Nu-i grozav sa faci pe deontologul, sa te dai promotor de 'quality', cand tu alaturi titrezi: 'Vica, amanta lui Piti a facut avort pentru ca l-a prins cu alta in patul ei. Afla dezvaluiri colosale despre viata intima a selectionerului'?! Pai e exact ca in cazul curvelor care se pretind curate precum Fecioara Maria.

In primul rand, in emisiunea lui Capatos nu e vorba despre jurnalism, ci despre curnalism. Cine se uita (regulat) la Show-ul Pacatos stie exact care e oferta. Capatos ar fi gresit grav, deontologic vorbind, daca ar fi ocolit, culant, subiectul. Deontologia te obliga sa oferi publicului ceea ce vrea, cata vreme respecti adevarul, nu instigi la incalcarea legii si nu ofensezi gratuit.

Boc s-a aratat in costumul lui Adam intr-un loc public, unde alti barbati isi acopereau partile intime cu prosoape. Cineva a simtit potentialul momentului si l-a imortalizat, apoi l-a servit televiziunii.

Unde a gresit, intr-adevar, Capatos, a fost in modul de abordare a subiectului. Sa te intrebi ce facea SPP-ul intr-un asemenea moment e ilar - de o ilaritate neintentionata, de data asta si care adauga o nota de grotesc situatiei, altfel, comice in sine. Si e uluitor ca Antonescu Crin a intrat in acest joc, in loc sa refuze sa comenteze subiectul, cu un hohot sanatos de ras.

×