x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Javra ordinară

Javra ordinară

de Dan Constantin    |    06 Aug 2014   •   18:05

Ieşirile în public ale fratelui lui Mircea Băsescu sunt similare evadărilor reuşite ale pacienţilor de la Nr. 9.
Întors din Belgia, unde, fără ruşine, şi-a zornăit tinicheaua agăţată de coadă în faţa unor oameni onorabili reuniţi pentru comemorarea unui secol de la declanşarea primului Război Mondial, suspendatul şi-a programat “evadarea” pentru 5 august. Era primit cu braţele deschise de membrii unui grup de pacienţi şi ei lăsaţi liberi printr-o altă manevră de malpraxis. Scăpat din chingi dădea verdicte, lansa ameninţări, scuipa venin în toate direcţiile spre satisfacţia gazdelor căzute în admiraţie, ca maimuţa pe coadă sprijinită în propria umezeală.

Ar fi foarte uşor unui consult să pună personajul la păstrare, să-l lase în custodia paznicilor mai vigilenţi decât actuala formaţie de sepepeişti păcăliţi aproape zilnic. Lăsat cu microfonul deschis delirează turnând asupra subiectelor grave o magmă de enormităţi menite să perturbe viaţa oamenilor normali.

Părerile lui despre Justiţie, expuse pe larg în ziua procesului “Telepatia” arată că “ocrotitorul” vrea de fapt să demoleze credibilitatea şi aşa firavă a zeiţei siluite la drumul mare în Românica băsistă. El vede sala tribunalului ca pe un maidam în care trei tabere – avocaţi, procurori, judecători – se luptă ca toţi dracii să mintă, să păcălească, să ascundă adevărul. Părţile nu intră în instanţă, în viziunea dementă, ca să facă dreptate ci să pedepsească, să sluţească probele, să se prostească reciproc. Scăpatul din balamuc atacă în mod brutal Justiţia în ansamblu, îi jigneşte pe marii profesori, îi asmute pe judecătorii şi pe procurorii tineri împotriva maeştrilor. Nu, n-am sperat să-i taie microfonul cel care punea întrebări cu limbă de catifea dar replicile din partea organizaţiilor magistraţilor se lasă nepermis de mult aşteptate. CSM este în vacanţă prelungită şi cuprins de un somn al raţiunii, având grijă să-şi acopere părţile vulnerabile, de la Ghica, Hăineală la Kovessi.
De ce tace însă Baroul Bucureşti, care îl primea cu largheţă pe pacient în prezidii? Mateuţ, Abraham sunt atacaţi golăneşte de mardeiaşul din port şi breasla avocaţilor se lasă anesteziată de scuipat?

Cum să te adresezi acestui făcător de rău? Domnule, nu e cazul. Bă, este deja o formulă de politeţe. Cred că poliţiştii au patentat formula istorică atunci când chemau javra ordinară să iasă din Palatul transformat în coteţ.

×