x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

La 30% capacitate de funcționare, restaurantele nu sunt rentabile și se vor închide natural

0
Autor: Ionuț Bălan 27 Ian 2021 - 07:53
La 30% capacitate de funcționare, restaurantele nu sunt rentabile și se vor închide natural


Dacă restaurantele sau teatrele merg la 30% din capacitate, e posibil să se reînchidă sau să nu se deschidă deloc. De ce? Ce rentabilitate economică pot ele să aibă? O parte din cheltuieli sunt fixe și nu se acoperă dintr-o cantitate redusă de clienți. 

Apoi, ca să fie clientela mulțumită, e nevoie de chelneri, personal de deservire, la 30% câți ospătari îți permiți? Poți să angajezi  formații de muzică și actori de stand-up comedy în asemenea condiţii? Ce se întâmplă, nu ai nevoie de persoane care să urce pe scenă şi să spună bancuri cu politicieni, într-o perioadă propice de a apărea noi bancuri cu Bulă?! 

Iar la 30% nu îți convine în niciun caz să vină muşteriul să tragă de o cafea. Faci 60 de lei frappé-ul sau pui consumație obligatorie de 200 de lei? Păi nu-ți mai intră nimeni în local, chiar dacă au jinduit până acum românii să meargă la restaurant și n-au avut parte.  

Mai mult, în bar/bistrou/tavernă/pub/braserie nu se fumează. Se pune problema ca să reglementeze cârciumarul, să primească doar clienți vaccinați şi să-şi vaccineze personalul, dar asta cu fumatul nu e lăsată la latitudinea lui. Printre atâtea reglementări și condiţionalităţi publice și private cum să se întâlnească cererea și oferta?!

Mai bine s-ar recunoaște că relaxarea are loc ca să nu se mai plătească de la buget anumite drepturi bănești, corespunzătoare imposibilității de a lucra. E un fel de a te spăla pe mâini și de a scăpa de niște cheltuieli, dar fără a-ți asuma răspunderea pentru proasta administrare. Se oferă libertatea de a lucra, dar la numai 30% din capacitate. Așa restaurantul se închide natural și statul nu mai are niciun fel de răspundere, fiindcă a oferit posibilitatea de a munci, dar n-a fost să fie. Fatalitate!


Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 



Serviciul de email marketing furnizat de