x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lege pentru romanasi

Lege pentru romanasi

de Marius Tucă    |    06 Oct 2005   •   00:00

Ordinul 820 din 27 septembrie 2005, semnat de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, care blocheaza iesirea romanilor din tara, este un ordin pentru curve, hoti, pesti si cersetori.

Ordinul 820 din 27 septembrie 2005, semnat de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, care blocheaza iesirea romanilor din tara, este un ordin pentru curve, hoti, pesti si cersetori. Nu pentru cetatenii romani care au visat ca prostii in decembrie ’89 ca o sa poata calatori liberi in lume, nu pentru parintii si bunicii nostri care vreme de 50 de ani n-au putut parasi lagarul numit Romania, nu pentru cei care-si cauta prin Europa un loc mai bun de munca. Si nici macar pentru creierele stralucite de pe aici care au fost de mult puse la munca in strainatate pentru altii, dar in primul rand pentru ele. Este un ordin, ati citit bine, pentru curve, hoti, pesti si cersetori!

Culmea tupeului este ca tocmai cei pentru care s-a dat ordinul au trecut granita cand au vrut si n-au vrut, fiind clientii permanenti ai vamilor si ai Politiei de Frontiera. Intre ei n-a existat niciodata o granita, intre ei a existat intotdeauna spaga. Ei n-au avut si n-o sa aiba niciodata nevoie sa respecte acest ghid destinat cetatenilor romani care vor sa calatoreasca in strainatate! Ghidul lor e vamesul sau politistul de frontiera. Asa ca acest ordin strigator la cer n-are ce sa caute intr-o tara care urmeaza sa intre-n Uniunea Europeana. El trebuie desfiintat urgent de Guvernul Tariceanu, care ne vorbeste toata ziua, de dimineata pana seara, prin ministrii sai, de integrarea europeana.

Ordinul respectiv se constituie intr-o adevarata lege care blocheaza libera circulatie a cetatenilor romani in Europa, o lege care n-are nimic de-a face cu integrarea noastra in UE. UE este mai degraba ceea ce primeste poporul roman de la Guvernul Tariceanu in materie de calatorii in strainatate. Aceasta lege este, dupa cum spuneam si ieri, o lege facuta de romani - autoritatile statului - pentru romani de mana a doua, altfel spus, este o lege facuta de cei care au fost alesi pentru cei care au ales! O lege pentru romanasi facuta de mai-marii zilei!

×
Subiecte în articol: editorial lege