x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Managerul Adrian ilie a redevenit impresar

Managerul Adrian ilie a redevenit impresar

de Dan Dumitrescu    |    14 Iul 2008   •   00:00

Adrian Ilie a plecat de la Steaua. Gest voluntar, gest la îndemîna oricărui individ capabil să călătorească în viaţă după cum îi este voia. Motivele divorţului, motivele reale, sînt pe deplin cunoscute numai de cel care a intentat acţiunea.



Adrian Ilie a plecat de la Steaua. Gest voluntar, gest la îndemîna oricărui individ capabil să călătorească în viaţă după cum îi este voia. Motivele divorţului, motivele reale, sînt pe deplin cunoscute numai de cel care a intentat acţiunea. Adrian Ilie preferă să nu vorbească în public despre aceste motive. Cred că nici dacă ar fi fost el vreun tip comunicativ nu am fi aflat toate dedesubturile relaţiilor cu Gigi Becali. Ne-ar fi fost servite jumătăţi de adevăr, numai bune să ne bage şi mai tare în ceaţă. În astfel de relaţii există întotdeauna fapte îngropate definitiv imediat după ce ele se întîmplă. Le putem intui. Reuşita exerciţiului este însă condiţionată de nivelul de informare a comentatorilor, dar şi de capacitatea acestora de a construi logic.

Un adevăr care acoperă multe ipoteze este acela al incompatibilităţii dintre Adrian Ilie şi Gigi Becali. Adrian este un tip aşezat, om durabil în proiecte pe termen lung. Gigi, în schimb, poate fi la prînz un cu totul alt om decît cel care se trezeşte dimineaţa. O astfel de mobilitate, naturală sau influenţată de factori externi, nu dăunează grav sănătăţii dacă este trăită doar în cont propriu. Cînd ea se manifestă însă la indivizi împroprietăriţi cu puterea de a decide soarta altora, lucrurile se schimbă. Devine apăsătoare, iar oamenii care lucrează sub comanda lui Gigi Becali sînt liberi să opteze. Acceptă să fie marionetele acestui joc sau procedează cum a procedat Adrian Ilie. Renunţă. Renunţă să mai lucreze sub comanda lui Gigi Becali, ceea ce nu echivalează cu ruperea relaţiei.

Patronul Stelei nu minte atunci cînd spune că Adrian Ilie a plecat, dar va lucra în continuare pentru echipă. Relaţia de subordonare se va transforma însă într-o relaţie de colaborare. Managerul va deveni astfel impresar independent. Dovada convingătoare a continuării relaţiei o reprezintă faptul căAdrian Ilie, impresarul Adrian Ilie, va aduce în zilele următoare la Steaua un jucător antamat încă de pe vremea cînd era manager. Dincolo de această realitate evidentă nu rămîn decît construcţiile abracadabrante şi speculaţiile unor ţucălari fie prost informaţi, fie proşti în capul lor. Fraţii Ioan şI Victor Becali nu au nici un interes să ocupe fotolii de conducători la Steaua. Relaţia de rudenie şi de prietenie cu Gigi le este suficientă pentru o colaborare bună cu Steaua. Informaţia conform căreia fraţii s-ar fi certat cu Adrian Ilie pe interese la transferurile de la Steaua şi către Steaua este şi ea la fel de neghioabă. Fraţii îşi iau comisionul de la jucătorii impresariaţi de ei, în timp ce Adrian Ilie lucra pe salariu. Cît despre aducerea lui Dan Petrescu la Steaua, ce să mai zic? Dacă se dorea cu tot dinadinsul acest lucru, Dan ar fi fost adus după plecarea lui Olăroiu sau după plecarea lui Hagi. Nu ar fi fost aşteptat neapărat Lăcătuş, pentru ca apoi să fie lucrat.

×
Subiecte în articol: editorial steaua ilie adrian