x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mircea Geoana si primaria

Mircea Geoana si primaria

de Marius Tucă    |    04 Mai 2004   •   00:00

Candidatura lui Mircea Geoana seamana cu cea a lui Traian Basescu de acum patru ani.

Venita pe ultima suta de metri, ca o surpriza uriasa, cand nimeni nu mai astepta mare lucru de la campania pentru Capitala, candidatura lui Mircea Geoana inseamna inainte de orice ca PSD nu renunta la a cuceri Primaria Bucurestilor.

Asa cum s-a crezut, cand PSD l-a propus pe Bogdan Niculescu Duvaz candidatul sau. Multe voci spuneau o data cu aceasta propunere ca partidul de guvernamant cedeaza de buna voie, fara lupta, Primaria Capitalei lui Traian Basescu.

De ce? Pentru ca odata ajuns acolo acesta isi va consuma energia politica in nesfarsitele batalii locale, asa cum s-a intamplat si-n acesti ultimi patru ani! Batalii care-l vor uza suficient de mult pe Traian Basescu pentru a mai conta decisiv pe scena politica.

Dar iata ca PSD a ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie pentru a-l anihila cu adevarat pe liderul Partidului Democrat si al opozitiei este sa-l invinga in alegerile pentru Primaria Capitalei. Si pentru asta PSD arunca in lupta ministrul cu cea mai buna imagine din Guvernul Nastase.

Este cea mai spectaculoasa miscare pe care o face partidul de guvernamant in ultima vreme. PSD vine cu un candidat care nu numai ca-i poate face fata lui Traian Basescu, dar se si poate bate cu acesta de la egal la egal, avand in plus de partea sa imaginea foarte buna, credibilitatea si, nu in ultimul rand, prospetimea.

Prin PSD se vorbeste ca ar exista o intelegere in trei, Iliescu, Nastase, Geoana, conform careia acesta din urma a acceptat sa candideze cu conditia ca-n cazul in care PSD va castiga alegerile cu Nastase la Cotroceni, actualul ministru de Externe sa devina prim-ministru.

Asa o fi, adica asta or vorbi cei din PSD, dar ma intreb ce-o sa se faca Mircea Geoana in cazul in care va iesi primar?
×
Subiecte în articol: editorial psd