x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Noile staruri PSD

Noile staruri PSD

de Marius Tucă    |    01 Feb 2005   •   00:00

Pe cerul furtunos al Partidului Social Democrat, ca niste comete care dau din coada, si-au facut aparitia in ultima vreme "noi staruri".
Click pentru a mari imaginea
Orbiti de lumina lor stravezie, pana si Nastase si Iliescu, gasiti in tranta dreapta de la pierderea alegerilor incoace, par niste licurici aflati in cautarea iesirii spre lumina. Nu, n-ati ghicit, nu e vorba de Miron Mitrea sau de Dan Ioan Popescu. Ei au fost multa vreme cap de afis, acum alegand locuri mai ferite, printre randurile mici ale distributiei, dar care, musai, trebuie sa fie in spatele lui Ion Iliescu. Sa ia "nea Nelu" luminile rampei in ochi pentru ca ei sa nu cumva sa-l scape din priviri pe Adrian Nastase. Care, intr-un moment de neatentie, poate pleca pe nevazute cu partidul si atunci ei cu cine mai voteaza? Poate v-ati gandit la Ponta. Victor Ponta. Gresiti! Domnia sa a devenit celebru de la nefericita asemuire cu Nicolae Titulescu. Cu precizarea ca, in ciuda aparentelor, acesta a fost deranjat de comparatie din simplul motiv ca inaintea numelui de Titulescu a fost adaugata particula "micul". Ori micul Titulescu, de la inaltimea sa fizica, unde musculitele de otet au deja probleme de respiratie, "din cauza la oxigen", n-a suportat prefixul si… de unde am plecat si, mai ales, ce-am vrut sa spun. Nu conteaza, intelegeti voi mai bine ca mine. De noile staruri vorbeam! Cele ale PSD, despre ele era vorba. Miron Mitrea nu, Dan Ioan Popescu nu, Ponta Victor nu, atunci cine? Marian Oprisan. Aplauze! Baron de Vrancea. Aplauze! Da, ati citit bine! De o buna bucata de vreme el este purtator de cuvant al PSD. El este cel care vorbeste de restructurarea partidului, de ce trebuie sa faca Nastase, de ce nu trebuie sa faca Iliescu s.a.m.d. El este reformatorul PSD. Au ras curcile ce au ras, dar, orisicat, cat sa mai rada si ele? Si, culmea, noul star al PSD e cultivat de presa mai ceva ca pe vremea cand era manechin la Adesgo. Pe vremea aia nici nu visa Adrian Nastase ca modelul Oprisan va avea tupeul sa se vrea modelul partidului pe care-l conduce. Aferim!

Un alt baiat "superstar", care se cazneste sa iasa in fruntea PSD ca paduchele, este unul Lapusan. Acesta, dat afara din PSD pe usa, vrea sa intre inapoi printr-o scrisoare. Si lui Lapusan, ca si lui Oprisan, ii plac luminile rampei. Ceea ce arata ca nu cunoaste nimic despre luminile becurilor de la Cercetari Penale, care i s-ar potrivi mult mai bine. Oricum, cand te uiti la Lapusan, dintr-o data Mischie iti devine simpatic. Si, apropo de lumini: recomandarea mea pentru Oprisan si Lapusan este lanterna. Cand e sa treaca granita, la frontiera, cu o lanterna in manute, pot scapa neobservati. In luminile rampei la PSD singura lor sansa de a scapa este mititica.

×
Subiecte în articol: editorial psd