x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Prima reclamă DNA: “Pentru sentinţe tari româneşti”

Prima reclamă DNA: “Pentru sentinţe tari româneşti”

de Adrian Cercelescu    |    01 Mai 2014   •   11:24

Nu înţeleg de ce DNA-ul nu-şi face pur şi simplu publicitate: “Dube! Pentru cei puternici”, “Denunţă-te acum şi plăteşti jumătate”, “DNA: Efect garantat 5 ani. Tu ce instanţă foloseşti?” Parcă şi văd un spot cu procurorul în salopetă. Examinează microfonul scos din sifonul chiuvetei, clatină din cap şi zice: “Aţi observat? Depunerile în cont uzează aparatul administrativ”. După care intră corul mascaţilor: “Consiliul Judeţean trăieşte mai mult la Par-chet!”

În afară de marketing, e clar că reţinerea pe 24 de ore (“Încearc-o şi tu!”) şi arestările (“Dacă în 30 de zile te răzgândeşti, îţi poţi lua declaraţia înapoi”) nu ajută cu nimic ancheta.

Din contră: lăsat în libertate, inculpatul se înfundă şi mai mult în puşcărie. Uitaţi-vă la ultimul caz, cu judecătorul de la Apel. La ăla, cred că şi veceul era dual-core, la 2 GHz. Şi-au vorbit la ureche în timp trăgeau apa şi își îngropaseră telefoanele doar ca să le spună DNA-ul şi ce-au mâncat, şi ce le-a cazut greu la ficaţi.

Unde să le mai fugă inculpaţii cu probele, când ei dau în rechizitoriu poziţia portofelelor, în coordonete GPS. Trimis acasă, mai scapă omul un WhatsApp, mai deconspiră o liftieră. În ziua de azi, e aiurea să-l mai ţii fără şireturi, când poţi să-l chemi la DNA pentru oferta de smartphone și trafic nelimitat pe toată perioada anchetei, cu efect de nuplecabilitate.

×