x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Scrisoare deschisă Domnului Adrian Păunescu

Scrisoare deschisă Domnului Adrian Păunescu

de Florin Chilian    |    30 Oct 2007   •   00:00

21 g
Domnule Adrian Păunescu. In mod normal, un asemenea text ar genera un intreg lanţ de evenimente a căror finalitate ar fi dosare penale şi condamnări. Prea evidente sunt infracţiunile comise de acest "ministru" Iorgulescu. Vorbeam de normalitate, dar ce se intămplă in Romănia, in instituţiile de stat ţine de demenţă şi nu de firesc.

21g
"Domnului Ministru Adrian Iorgulescu
(… s-a procedat cu nominalizarea mea in tot felul de Comisii ale acestui minister, care au activat in mandatul dumneavoastră, avănd atribuţii de formă, pe care nu mi le-am exercitat niciodată, fiind numai obligată de către şefii ierarhici superiori să semnez in numele ministerului culturii şi cultelor procese verbale de achiziţii de zeci de miliarde de lei, procese verbale de negociere cu diferite firme ale căror produse nici măcar nu le-am văzut vreodată, inainte sau după achiziţionarea lor de către minister, nenegociind practic niciodată cu nimeni, toate acele procese verbale avănd date false de inregistrare. Acele Comisii ale acestui minister nu au existat niciodată in fapt, nu au participat la nici un fel de proces de achiziţie legală in acest minister...)"

Consilier Gabriela Ciotingă

  • Inregistrare la Cabinetul Ministrului Adrian Iorgulescu cu nr. 1282 din 02.04.2007




Domnule Adrian Păunescu. In mod normal, un asemenea text ar genera un intreg lanţ de evenimente a căror finalitate ar fi dosare penale şi condamnări. Prea evidente sunt infracţiunile comise de acest "ministru" Iorgulescu. Vorbeam de normalitate, dar ce se intămplă in Romănia, in instituţiile de stat ţine de demenţă şi nu de firesc.


Din nefericire, temerile mele legate de curtea de conturi incep să se adeverească. "Domul" Dan Drosu Saguna pregăteşte şi acum muşamalizarea dosarului "Ministerul Culturii şi Cultelor", aşa cum a făcut toţi aceşti ani de cănd este inamovibil. Dacă aceste ilegalităţi ar fi apărut oriunde in altă parte in ţară s-ar fi lăsat cu arestări in toiul nopţii. Bucureştiul ţine de o altă legislaţie. Aici oamenii sunt "sistemul" şi nu au de ce să se teamă de acesta.


Acum căteva săptămăni auzeam la radio cum a mers DNA-ul la Curtea de conturi şi a ridicat dosarele acestei "instituţii". Ca din gură de şarpe a sărit urlănd Saguna, luănd apărarea instituţiei. Căteva telefoane şi Senatul Romăniei a luat şi el poziţie in apărarea acestei instituţii, că doar Curtea de Conturi se "supune" numai Parlamentului... Alte căteva telefoane şi situaţia a revenit la "normal", adică dovezile hoţiilor au rămas ascunse in dosarele Curţii de Conturi păzite cu străşnicie de acest Saguna apărat la răndu-i de o lege care permite numai Parlamentului accesul la aceste dosare. Aşadar, Parlamentul cheltuieşte sume inimaginabile in beneficiul propriu (40 Audi A6, hotel, deplasări etc...) şi Curtea de Conturi le face "legale" in timp ce prin maternităţi mor copii, neexistănd aparatură şi medicamente, iar scriitori romăni sunt lăsaţi să moară de foame dacă n-au abilitatea de a deveni senatori...


Domnule Adrian Păunescu, legat de cultura romănă, numai Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare in masă din Senatul Romăniei se poate sesiza in legătură cu acest control al Curţii de Conturi, dar de ce ar face-o şi mai ales cine ar trebui să o facă?!

  • text integralÂ

×
Subiecte în articol: editorial