x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Sunt o proastă!

Sunt o proastă!

de Luiza Moldovan    |    30 Mai 2012   •   12:40

Am citit recent rezultatele unui studiu. Zicea ca omul zilelor noastre e destept daca are pieteni pe feisbuc. Mai gad! Cat pot sa fiu de idioata! Nu doar ca n-am prieteni pe feisbuc, dar nu am nici macar un cont. (Adica am avut da’ i-am dat "unsubscribe', da’ cica degeaba, c-am ramas undeva, in strafundurile feisbucului si nici macar moartea n-o sa ma mai scoata de acolo, da’ oricum, n-am cont pe feisbuc, asta era ideea). Gaaaaaaad! Asta-mi mai lipsea! Nu doar sa banuiesc ca sunt proasta, ci sa am acum si confirmarea!

Acum pot sa fiu sigura ca nimeni nu mi-a spus niciodata adevarul atunci cand mi-a zis ca-mi merge mintea! Sanchi! Imi merge mintea la rece, vorba reclamei! Studiul mai zicea ca cica, dupa ce 125 de studenti au fost bagati la RMN, s-a constatat ca ei au trei zone mai active ale creierului si chiar ca au, aici, materie cenusie mai multa! De unde rezulta ca la mine-n creier e polei, la mine neuronii aluneca, se dau cu rolele pe ceea ce ar trebui sa fie niste cratere de inteligenta, dar de fapt sunt niste derdelusuri anemice.

Ei zic acolo ca cica esti mai destept, pentru ca retii mai multe date si ai o acuitate vizuala ceva de speriat. Era evident! Era clar c-aici o s-ajung. Nimeni nu mi-a spus niciodata adevarul si parca prea imi dadeau toti dreptate, ca la nebuni! De fapt, ma protejau de raul de afara, de raul din mine (oh!), de raul in general.

Odata, o prietena de-a mea mi-a facut invitatie pe un alt sait de socializare si, dupa cateva saptamani de notificari permanente pe batranul meu meil, am decis sa-mi fac cont. M-am dat drept un barbat din Timisoara, nascut in 1912, adica anul cel mai de jos din lista aia lunga de ani. Toate au decurs minunat la inscriere, dar m-am blocat cand a trebuit sa raspund de ce sunt interesat (sic!), de barbati sau de femei. Cum nu eram de nici unele, am dat si io la plezneala, de femei ca sa scap de etapa aia notata cu steluta rosie (adica obligatorie).

Dupa ce am parcurs toate etapele inscrierii si m-am trezit in sfarsit cu cont, ma trezesc brusc ca am vreo doua sute de prieteni acolo, onlain, fierbinti, abia scosi din cuptor doar pentru mine! Atata doar ca m-am mai trezit si cu unii care erau trecuti pe lista mea de prieteni dar cu care nu vorbisem decat biznisuri pe meil. Dintre toti, cel mai mult m-a enervat c-am descoperit ca sunt prietena cu fata aia, Laurette, careia ii trimisesem doua meiluri la viata mea. Cand am vazut asta, m-am dezabonat urgentissim si de aici. Ca sa-l parafrazez pe Tutea, "io nu sunt vara primara cu asta'.

×
Subiecte în articol: editorial