x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Traian Băsescu este sănătos. România e bolnavă!

Traian Băsescu este sănătos. România e bolnavă!

de Serban Cionoff    |    16 Oct 2014   •   15:15

Am două veşti: una bună şi alta rea!

Să încep cu vestea bună. Azi a fost dat publicităţii Raportul privind starea de sănătate a preşedintelui României, Traian Băsescu, document întocmit de o comisie multidisciplinară cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr Carol Davilla” din Bucureşti şi alcătuită din prestigioşi specialişti în cuvântul cărora aveam cele mai solide temeiuri să credem. Verdictul comisiei este că Traian Băsescu „nu are probleme deosebite de sănătate”.
Cu asta, zău că ni se ia o piatră de pe inimă! Nu de alta dar, în ultima vreme, au circulat tot felul de ziceri despre starea de sănătate a (încă) preşedintelui ţării, unele mai rău prevestitoare decât altele.

Cu flerul său cu totul rarisim de anticipa verdicte- ce-i drept, până acum doar pe cele ale justiţiei sale independente- Traian Băsescu declara azi dimineaţă că are o singură boală de care nu se tratează: „boala pe hoţi!” O boală pe care, sincer să fiu, o avem şi noi, românii, numai că, spre deosebire de Traian Băsescu, alţii sunt cei la care ne gândim mai toţi…

Vestea proastă poate că nici nu mai trebuie să v-o dau: România, societatea românească, în toate componentele şi pe toate palierele ei, este grav bolnavă ! Iar la originea acestei mari suferinţe se află „Bacilul B”. Cu „B”- de la Băsescu! Acesta fiind numele generic sub care îi desemnăm atât pe Amiralul Dezastrului Naţional cât şi pe ceilalţi membri de vază a familiei şi ai „famigliei” sale!

În documentul citat, comisia mai face şi câteva recomandări pentru distinsul beneficiar al certificatului de sănătate, printre care se află monitorizarea sa şi recuperarea fizică.

Nu am, fireşte, căderea să comentez şi, cu atât mai puţin, să modific o iotă din aceste recomandări. Având însă în vedere faptul că nu mai sunt decât vreo 30 de zile până când România va trebui să îşi aleagă nu doar preşedintele ci, mai ales, drumul său de viitor, îmi permit să fac şi eu câteva modeste recomandări terapeutice. Necesare, în egală măsură, şi pentru Traian Băsescu şi pentru România.

Astfel, recomand ca, în regim de maximă urgenţă, cetăţeanului Traian Băsescu să i se aplice următoarele măsuri:

a) Severa monitorizare, de către justiţia română, profesionistă şi cu adevărat independentă, a activităţii din cei 10 ani de mandat prezidenţial, activitate consecvent îndreptată împotriva Interesului Naţional şi de pe urma căreia societatea românească a fost aruncată într-o criză a tot-cuprinzătoare ;
b) Recuperarea integrală, cu maximă celeritate, a uriaşului prejudiciu material adus economiei şi societăţii româneşti prin acţiuni ferme ale procurorilor, inclusiv a celor dintr-un DNA profesionist şi independent, pentru rezolvarea dosarelor, foarte multe şi foarte grele, de corupţie în care sunt implicaţi Traian Băsescu, familia şi „famiglia” sa. Sau, după caz, pentru deschiderea unor noi dosare de aceeaşi teapă, fiindcă ştiţi vorba aceea: „are balta peşte”!
Repet, acestea ar fi câteva sugestii pentru o terapie de urgenţă fără de care nu putem vorbi nici despre stoparea efectelor profund nocive ale „Bacilului B” şi, cu atât mai puţin, despre însănătoşirea grabnică şi definitivă a României.

Şi, pot să vă asigur, încă de pe acum, că, faţă de aplicarea acestei bine-meritate terapii, societatea românească, în majoritatea ei covârşitoare, decisivă, nu va avea reacţii de respingere.

×