x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Visul american se spulberă?

Visul american se spulberă?

de Oana Pavelescu    |    08 Noi 2012   •   14:03
Visul american se spulberă?

Analişti, jurnalişti şi politicieni încearcă să înţeleagă de ce America a devenit atât de polarizată în opţiuni după aflarea rezultatelor finale ale ultimelor alegeri prezidenţiale. Pare că "statul unit" s-a rupt în două.

Încet, încet, stafiile trecutului par a se întorce, mentalităţile segregaţioniste îşi arată pe după colţuri, dar din ce în ce mai făţiş, vârfurile ascuţite ale glugilor albe.

Am privit întâmplător, zilele trecute, harta Amercii dinainte de Războiul Civil şi atunci m-a străfulgerat... Asemănarea dintre această hartă şi cea care înfăţişează rezultatele ultimelor alegeri este izbitoare.

Umbrele trecutului, care nici nu e atât de îndepărtat, inundă inima teritoriului "Ţării tuturor posibilităţilor" iar "Visul american" pare a se transforma într-un coşmar hidos şi apocaliptic. Toată lumea se uită către America, îngrozită că va strănuta după ce a mâncat un Burrito uriaş....

Ecourile râgâitului Unchiului Sam ajung până în cel mai îndepărtat şi obscur stat-insulă şi riscă să se transforme într-un Tsunami care ne va mătura pe toţi.

Ultimul cadou oferit de Unchiuleţ naţiunilor umilei noastre planete este cea mai nimicitoare criză economică. În setea disperată de a face bani din baloane de săpun americanii ne-au făcut la buzunare ca ultimii şuţi de la Gara de Nord.

×
Subiecte în articol: sua alegeri prezidentiale sua 2012