x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 15’de incalzire - Dans cu "bebelusa" Oana

15’de incalzire - Dans cu "bebelusa" Oana

26 Mai 2005   •   00:00

Bebelusa blonda a "Carcotasilor" are "in spate" ani buni de balet. Poate de aceea isi mentine forma fizica numai prin dans.

  • de ADRIANA PADURARU
  • HEALTH & CARE
  • Oana, bebelusa blonda de la Cronica Carcotasilor, recunoaste ca a fost de doua, maximum trei ori intr-o sala de forta: "Nu cred in "fiare". Tu trebuie sa lucrezi singur cu corpul tau". Forma fizica si-o mentine prin dans. "Am facut Liceul de Coregrafie, Facultatea de Teatru si Film (sectia coregrafie-pedagogie). Am lucrat patru ani la Opera Romana din Bucuresti. Asa ca nu am avut nevoie de exercitii fizice la o sala. Faceam suficienta miscare. Urmam un program zilnic de studiu la bara, sarituri, poante etc. timp de doua ore, dupa care incepeau repetitiile pentru diverse spectacole", a declarat Oana.

    ANTRENAMENT. A reusit insa sa dea jos patru kilograme in numai o luna si jumatate. Cum a reusit? Ei bine, tot prin dans. Cele sase sedinte pe saptamana (de cate doua-trei ore) de la "Scoala noastra", unde preda cursuri de dans, au ajutat-o in acest sens. Incepe prin 40 de minute de gimnastica pentru tonifierea musculaturii, cum ar fi muschii fesieri sau abdominali, dar si exercitii pentru mobilitate si elasticitate. Apoi incepe programul de dans, in care foloseste si miscari de gimnastica, dar sub o alta forma.

    TONUS. Desi sunt cazuri in care face chiar si o ora numai de gimnastica, la care se adauga inca doua de dans, Oana si elevii sai sunt fericiti. "Dansand te mentii in forma, nu numai fizic, ci si spiritual. Esti mai fericit, pentru ca reusesti sa slabesti fara sa-ti dai dai seama cat de mult efort ai depus. Prin dans se imbina utilul cu placutul: dai jos kilogramele in plus, ai un tonus excelent si te distrezi. Mai mult, dansul ne face sa fim mai deschisi. Este de-ajuns o singura miscare pentru a-ti da seama daca o persoana este mai timida, mai complexata sau, dimpotriva, este mai tupeista", a explicat Oana. Ea este de parere ca ideal ar fi sa combini exercitiile de la o sala de forta cu cele de dans. Insa cel care vrea sa faca dans trebuie sa stie ca nu face masa musculara puternica. "Dansand arzi foarte bine grasimile, dar nu-ti dezvolta muschii. Daca vrei sa ai masa musculara, atunci du-te la sala! Daca vrei un corp armonios, atunci daneaza!", ne sfatuieste bebelusa.

    REGIM. In ceea ce priveste alimentatia, Oana este adepta regimului disociat. "Cand aveam 57 de kilograme, am urmat un program care m-a ajutat foarte mult. Din trei in trei ore mancam acelasi lucru: ori legume, ori fructe, ori carne. La inceput e dureros, dar, daca vrei sa slabesti, nimic nu e greu", a spus "profa’ de dans". Acum lucrurile stau altfel: "Am reusit sa dau jos patru kilograme si imi pot permite ciocolata si prajituri. Altfel nu as avea energia necesara pentru a-i invata pe elevii mei tot ceea ce stiu eu".

    Abdomene corecte
    Daca vrei sa faci gimnastica singur acasa, trebuie neaparat sa urmaresti niste casete video de profil. In plus, trebuie sa tii cont de anumite reguli. "De exemplu, toata lumea spune ca face abdomene. Dar, daca nu le executi corect, n-ai facut nimic. Trebuie sa se pastreze un anumit unghi, intre 10 si 45 de grade. Corpul nu trebuie lasat moale. Muschiul trebuie sa fie tot timpul in tensiune. Este o mare greseala sa duci corpul la 90 de grade, dupa care sa-l lasi pe podea, sa-l relaxezi", ne-a spus Oana.
    ×
    Subiecte în articol: oana