x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 15’ de incalzire - Tae bo cu Delia Panait

15’ de incalzire - Tae bo cu Delia Panait

de Adriana V. Paduraru    |    17 Iun 2005   •   00:00
15’ de incalzire - Tae bo cu Delia Panait

Delia Panait de la #ora face Tae bo de un an. In plus, danseaza in fiecare zi cate o ora. Aceasta este reteta sa de sanatate si de mentinere in forma.

Delia Panait de la #ora face Tae bo de un an. In plus, danseaza in fiecare zi cate o ora. Aceasta este reteta sa de sanatate si de mentinere in forma.

Delia, bruneta de la #ora, a descoperit in urma cu un an tainele sportului denumit Tae bo - o combinatie intre aerobic si arte martiale. "I-am spus unui prieten ca am nevoie de un loc unde sa exersez mai mult dansul. Insa el m-a sfatuit sa las "prostiile" si sa fac ceva mai serios. Am fost sa vad despre ce este vorba si mi-a placut. Cu atat mai mult cu cat eu nu suport "sa trag de fiare", pentru ca mi se pare plictisitor. De asemenea, am impresia ca aerobicul nu ma solicita foarte mult. Un alt motiv pentru care am ales Tae bo este ca "lucrez" si latura psihica", a spus Delia.

LUPTE DANSAND. In sala de antrenament se creeaza o atmosfera aparte: lumina vine de jos, muzica este intr-un crescendo continuu si se termina cu muzica ambientala. Timp de o ora efectueaza diferite serii de exercitii, alaturii de antrenoarea sa, Svetlana Burasnikova. Mai intai incalzirea, care poate fi o alergare simpla sau o alergare pe loc. "Dupa care trecem la exerciti pentru brate si membrele posterioare, fesieri, pectorali. Depinde de Svetlana. Daca vrea sa ne munceasca foarte tare, atunci facem foarte multe combinatii de elemente, daca nu, ne rezumam la cateva exercitii simple. Totul se incheie cu cateva momente de relaxare totala, chiar si psihica, dupa care treci la partea cea mai grea, numita abdomene, sustinuta cel putin un sfert de ora si pana la 30 de minute", a explicat componenta trupei #ora.

DANS. Pe langa Tae bo, pe care il practica doar primavara si vara, Delia mai are o ocupatie - dansul. "La mine acasa, dansez zilnic timp de o ora, spre disperarea vecinilor. As putea spune ca "bazele" s-au pus in timpul adolescentei cand faceam in paralel lectii de canto si dans (clasic, de societate, modern). Ajuta foarte mult. As putea spune, desi nu este foarte plastica exprimarea, ca o ora de dans inseamna a face dus cu propria transpiratie", marturiseste cantareata.

REGIM. Delia se lauda ca nu prea stie ce-i regimul alimentar. Are si o "scuza". "Am avut norocul, daca pot spune asa, sa fiu foarte mofturoasa la mancare. Daca nu-mi place ceva, pot trece foarte usor peste masa aia. Nu am nici o retinere. Mananc doar ce imi place mie, insa am si o limita", a spus bruneta. Cel mai mult ii plac produsele de patiserie, iar lista de "favorite" continua cu fructe, oua, legume nature si muraturi.

SFATURI. Daca cineva vrea sa fie sanatos si in forma, trebuie sa respecte niste reguli. "Prima ar fi sa nu fumeze. Apoi, sa faca miscare. Si o simpla plimbare este foarte sanatoasa. Nici dansul nu este de "lepadat". Acum este vara, si vinerea, sambata, un dans la discoteca nu strica nimanui, dimpotriva", a adaugat Delia. In ceea ce priveste alimentatia, este foarte indicat ca masa sa nu fie transformata intr-un eveniment major. "Nu ma consider un expert in materie, dar am constatat toate acestea pe propria-mi piele. Nu trebuie sa mananci pana te saturi. Trebuie sa te opresti putin mai inainte. De asemenea, pot spune ca prajelile sunt un dusman al siluetei", a adaugat artista.
×
Subiecte în articol: Delia