x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A murit oaia-vedetă a Noii Zeelande.

A murit oaia-vedetă a Noii Zeelande.

de Marina Constantinoiu    |    07 Iun 2011   •   14:02
A murit oaia-vedetă a Noii Zeelande.

Cea mai cunoscuta oaie din Noua-Zeelanda, devenita star pentru ca supravietuit in salbaticie timp de sase ani, dupa ce a disparut, ratacindu-se si separandu-se de turma ei, a murit in acest weekend, a anuntat, marti, proprietarul ei, relateaza AFP.

Pe numele ei Shrek, oaia celebra era un exemplar din rasa merinos. Shrek s-a ratacit de turma ei in 1998 si a fost descoperita sase ani mai tarziu intr-o grota montana, avand o comoara lanoasa care o facea sa para de trei ori mai mare decat era in realitate. Oaia a devenit atunci o celebritate in aceasta tara cu 4,3 milioane de locuitori si aproape de zece ori mai multe oi. Tunderea ei a fost transmisa in direct la televiziune, operatiune care a permis recuperarea a nici mai mult, nici mai putin decat 27 de kilograme de lana, adica de sase ori mai mult decat cantitatea care se poate recupera de la o oaie 'normala'.

Animalul a fost transportat atunci cu avionul la Wellington, pentru a putea fi prezentat celei care era atunci premier, Helen Clark, dar si Parlamentului. Shrek a devenit eroul mai multor carti pentru copii si a participat la numeroase operatiuni care vizau strangerea de bani pentru cauze umanitare. 'Era o oaie normala pana intr-o zi, cand a disparut din turma. Si, dupa ce a fost gasita, a devenit celebritate', a declarat proprietarul ei, John Perriam, pentru postul de televiziune neo-zeelandeza. 'Avea o personalitate incredibila', a adaugat acesta.

In varsta de 16 ani, Shrek era bolnava si a trebuit sa fie eutanasiata, a adaugat John Perriam. Presa neo-zeelandeza sustine ca in memoria oii va fi tinuta o slujba la biserica Bunului pastor din Tekapo.

×
Subiecte în articol: shrek noua-zeelandă oaie celebra