x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adio ambuteiaje! Maşina-avion a fost inventată

Adio ambuteiaje! Maşina-avion a fost inventată

de Jurnalul National    |    24 Oct 2007   •   00:00

Pănă acum era doar o fantezie, dar de curănd a devenit o realitate…Un automobil care poate zbura a fost dezvoltat de o companie americană care l-a prezentat ca fiind soluţia perfectă pentru evitarea ambuteiajelor.

Pănă acum era doar o fantezie, dar de curănd a devenit o realitate…Un automobil care poate zbura a fost dezvoltat de o companie americană care l-a prezentat ca fiind soluţia perfectă pentru evitarea ambuteiajelor. La apăsarea unui singur buton, Transition, maşina cu patru roţi oferită de compania Terrafugia işi extinde perechea de aripi laterale, iar apoi işi urmează drumul pe calea aerului.

"Nu vor fi necesare decăt căteva secunde pentru ca această transformare să aibă loc, comanda fiind una complet automată", a declarat un reprezentant al companiei.Â

Maşina, notează site-ul Ananova, citat de Rompres, va fi echipată cu dispozitive electronice low-cost, căt şi cu un GPS şi un radar auto-pilot de vreme. Prototipul, care funcţionează pe bază de petrol fără plumb, poate atinge o viteză de 200 km/h in aer. Preţul său este de 74.000 de lire sterline.

×
Subiecte în articol: magazin