x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Admitere la arte frumoase

Admitere la arte frumoase

de Adriana V. Paduraru    |    16 Ian 2008   •   00:00
Admitere la arte frumoase

Profesorii de arte frumoase de la Universitatea Hongik din Seul examinează lucrările pretendenţilor la statutul de student al respectivei facultăţi. Misiunea profesorilor este cu atât mai grea, cu cât numărul operelor de artă se ridică la câteva sute.

 

Deghizare - “Preotul” traficant

Poliţia Aeroportului Schiphol din Amsterdam a arestat la sfârşitul săptămânii trecute un traficant de droguri care a găsit o metodă originală de a se deghiza. Ceea ce pentru oamenii legii părea, la prima vedere, un preot catolic supraponderal s-a demonstrat a fi, în realitate, un traficant de droguri care-şi ascunsese marfa pe sub robă. La un control de rutină, “preotul” a refuzat percheziţia corporală din motive “religioase”. Însă vameşii au insistat şi au descoperit apro-ximativ 3,5 kilograme de cocaină. “Am mai văzut droguri ascunse în bâte de baseball sau sticle de vin, însă niciodată pe sub haine preoţeşti”, a declarat Robert van Kapel, purtătorul de cuvânt al aeroportului.

 

Studiu - Contraceptivele, bune pentru... voce

Femeile care apelează la pilulele contraceptive pot deveni cântăreţe mai bune, pastilele ajutând la reglarea corzilor vocale. Potrivit studiului, realizat de cercetători de la Universitatea din Sheffield, pilulele contraceptive au efect asupra unui hormon care ajută la stabilizarea vocii. În timpul ciclului menstrual, corzile vocale suferă diverse schimbări, iar contraceptivele pot determina păstrarea unei tonalităţi stabile a vocii, prin afectarea ligamentelor care o controlează.

 

Austria - 40 de ani la volan fără permis

Poliţiştii austrieci au oprit pentru un control de rutină un şofer în vârstă de 61 de ani, la Klagenfurt (în sudul ţării), şi au constatat, spre marea lor stupefacţie, că acesta nu avea permis de conducere, informează AFP. Verificându-i actele, poliţiştii au constatat că permisul îi fusese retras acestuia în 1968, iar el nu a mai susţinut niciodată examenul necesar.

 

Mulţumire - Depp a donat un milion de lire sterline

Actorul american Johnny Depp a donat un milion de lire sterline (1,3 milioane de euro) Spitalului Great Ormond Street, din Londra, în semn de mulţumire pentru faptul că medicii i-au salvat anul trecut viaţa fiicei sale, Lily Rose, care dezvoltase o infecţie renală, informează dailymail.co.uk. În noiembrie 2006, Depp, 43 de ani, a petrecut câteva ore la spital pentru a le citi poveşti copiilor bolnavi din secţia de pediatrie. Actorul a venit special pentru acest eveniment de la Los Angeles, îmbrăcat în costumul căpitanului Jack Sparrow. Spitalul Great Ormond Street are nevoie de suma de 170 de milioane de lire sterline (223 de milioane de euro) pentru a renova două treimi din suprafaţa sa, deci banii oferiţi de Depp au fost bineveniţi.

 

×
Subiecte în articol: magazin