x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Agenţii de poliţie italieni, rămaşi fără incălţăminte din cauza unei firme cu sediul in Romănia

Agenţii de poliţie italieni, rămaşi fără incălţăminte din cauza unei firme cu sediul in Romănia

de Jurnalul National    |    25 Sep 2007   •   00:00

O firmă de incălţăminte cu sediul in Romănia, căştigătoare a unui contract de 600.000 de euro cu Ministerul italian de Interne, pentru furnizarea de pantofi pentru agenţi de poliţie, a livrat produse inutilizabile, care nu corespund măsurilor standard europene,



 O firmă de incălţăminte cu sediul in Romănia, căştigătoare a unui contract de 600.000 de euro cu Ministerul italian de Interne, pentru furnizarea de pantofi pentru agenţi de poliţie, a livrat produse inutilizabile, care nu corespund măsurilor standard europene, relatează La Stampa in ediţia online.

Ministerul italian de Interne a organizat o licitaţie pentru desemnarea firmei care să furnizeze noi perechi de pantofi pentru femeile-agenţi de poliţie, in vederea innoirii ţinutei oficiale a acestora. Contractul pentru cele circa 12.000 de perechi de pantofi a fost căştigat de o firmă italiană care produce incălţămintea in Romănia, in schimbul preţului de 20 de euro perechea.

Odată livrate din Romănia şi distribuite agenţilor de poliţie, perechile de pantofi s-au dovedit, insă, a fi fabricate dintr-o piele mult mai dură decăt cea folosită la mostrele studiate de experţii de la Direcţia Tehnică Logistică şi de Gestiune a Patrimoniului, din cadrul Ministerului de Interne, care desemnaseră căştigătorul licitaţiei.

In plus, deşi contractul stipula ca cele mai multe perechi să aibă măsuri cuprinse intre 35 şi 38, măsurile furnizate nu corespundeau standardelor europene. Din această cauză, stocurile de măsuri mari au fost epuizate imediat, iar poliţia italiană a rămas in posesia a mii de perechi de pantofi inutilizabile, deoarece au măsuri prea mici.

"Trebuie să spun că atunci cănd i-am primit de la magazie şi am deschis cutia, mi s-au părut chiar mai frumoşi decăt cei pe care ni-i furnizează, de obicei, administraţia", povesteşte o tănără, inspector in cadrul poliţiei din Torino.

"I-am purtat prima oară de Ziua Poliţiei. Plăngeam de durere. Mă străngeau ca intr-o menghină. Âşi totuşi, verificasem măsura, erau numărul 37, scria şi pe cutie", adaugă aceasta, precizănd că a fost nevoită să incheie ziua incălţată cu vechii săi pantofi uzaţi, pe care ii lăsase in maşină.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin