x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alchimia perfecta

Alchimia perfecta

de Raluca Grintescu    |    16 Dec 2005   •   00:00
Alchimia perfecta
MUZICA
Sunt exotice, sunt erotice, sunt efervescente. Sa intre-n scena "The Pussycat Dolls"

"In fiecare femeie zace o Pussycat Doll. Este vorba de imputernicirea femeii si de increderea pe care si-o acorda", spune Robin Antin, creatorul ansamblului de dans burlesc transformat, peste noapte, din underground intr-o marca extrem de "hot".

O data cu albumul de debut, "PCD" (al carui extras pe single "Don’t Cha", un duet cu Busta Rhymes si produs de Cee-Lo), The Pussycat Dolls si-au descoperit celebritatea mult-cautata. Cu voci impresionante si colaborari cu nume grele de producatori (Will. I.Am de la Black Eyed Peas, Timbaland, Rich Harisson, Sean Garrett, Ron Fair), "pisicoasele" sunt pregatite sa-si puna amprenta in muzica si sa conceapa o atitudine.

INCEPUT. The Pussycat Dolls (Scherzinger, Jessica Sutta, Carmit Bachar, Ashley Roberts, Kimberly Wyatt si Melody Thornton) s-a "nascut" intr-un studio micut din L.A., mai precis in garajul actritei Christina Applegate, cu care Antin impartea chiria la inceputul anilor ’90. Antin a aparut in reclamele pentru Coca-Cola si 7-Up si s-a ocupat de coregrafia videoclipurilor colegilor ei de breasla, Smash Mouth, The Offspring si No Doubt. Dar Antin isi dorea ceva mai mult.

Intr-o zi, ea a invitat acasa cateva prietene dansatoare si au inceput sa se zbenguiasca pe o coregrafie stilizata in spiritul faimosului coregraf Bob Fosse ("Sweet Charity", "Cabaret"), cu muzica Led Zeppelin, punk rock, Siouxsie & The Banshees sau Bjork, fara a omite vestimentatiile de rigoare. De aici a pornit totul. Applegate le-a sugerat sa-si incerce norocul in Clubul Sunset Strip, patronat de Johnny Depp, care a inteles menirea localului imediat ce le-a vazut la repetitii.

In scurt timp, mai exact in 1995, The Pussycat Dolls au ajuns sa deschida scena clubului in fiecare miercuri, timp de sase ani. O turnura a destinului s-a produs in 2000, cand Gwen Stefani (No Doubt) s-a aratat interesata sa cante si sa danseze in show-ul fetelor. Christina Aguilera i-a calcat imediat pe urme.

Pentru ca se simtea nevoia unui salt, in 2002 show-ul fetelor s-a mutat in Roxy, local pe scena caruia s-au urcat, alaturi de Pussycat Dolls, si Brittany Murphy, Charlize Theron, Nikka Costa, Paris Hilton, Pamela Anderson, care au dansat pe gratis, din placere. Tot in acelasi an, Antin si-a unit fortele cu casa de discuri Interscope Geffen A & M, care le-a adus succesul: aparitii in videoclipuri ("Trouble", "Be Cool" - Pink), in filme ("Charlie’s Angels: Full Throttle"), localul Pussycat Dolls Lounge, deschis in aprilie anul acesta in incinta Palatului Caesar din Los Angeles, o linie de cosmetica, de lenjerie, de parfumuri, jocuri video, tv, proiecte muzicale si multe altele.

NEWS

ALARMA. Jay Kay, solistul de la Jamiroquai, s-a facut rosu ca racul atunci cand s-a trezit acasa cu Salvarea. Vedeta petrecea alaturi de prieteni la conacul sau din Buckinghamshire, cand unul din acestia a declansat, fara sa vrea, cu tigara, alarma. "M-am speriat la culme cand am auzit deodata, in fata casei mele, masinile de pompieri si ambulantele. Nu e tocmai genul de surprize la care te astepti cand dai bairam", a declarat Jay.

REFUZ. Neil Diamond l-a refuzat initial pe Quentin Tarantino, care a vrut sa foloseasca in filmul "Pulp Fiction" piesa "Girl, You’ll Be a Woman Soon", pentru ca Neil habar nu avea cine e Tarantino. Abia dupa sapaturi serioase, Neil si-a dat acordul, fara a-si cere insa scuze regizorului, ofuscat de reactia acestuia.

BATTLE. In club Underworld s-a desfasurat finala "Battle Off Da Dome Tournament" (Hades Records), unul dintre cele mai importante evenimente hip-hop ale anului. Cei opt finalisti (Dragonu, Pascal, Aforic, Ron, J, Knoxx, Acid si Waspy) au demonstrat ca sunt "cei mai buni" si ca sunt, fara indoiala, unii dintre cei mai talentati MC-i din tara. Publicul a umplut clubul pana la refuz si a fost "electrizat" de show-ul de pe scena. Dupa trei ore de "pura poezie", "atacuri" si rime pe loc, juriul a decis castigatorii, care au plecat acasa cu premii in valoare de 1.000 de euro: locul 1 - Aforic (Constanta), locul 2 - Dragonu (Barlad), locul 3 - Ron (Bucuresti). Raluca Grintescu
×
Subiecte în articol: pussycat dolls pussycat