x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alegerea partenerului in epoca modernă urmează aceleaşi legi ca şi in Neanderthal

Alegerea partenerului in epoca modernă urmează aceleaşi legi ca şi in Neanderthal

de Jurnalul National    |    06 Sep 2007   •   00:00

Se presupune că pasiunile comune şi compatibilitatea sunt factori decisivi in alegerea unui iubit sau a unei iubite, insă un nou studiu relevă că selectarea unui posibil partener depinde şi astăzi de legile stereotipice ale epocii Neanderthalului.

Magazin: Un salvamar romăn a salvat un rechin • Paul McCartney şi Ozzy Osbourne, DJ la radio BBC • Cere daune pentru că a găsit un prezervativ intr-o sticlă de bere • Moştenitorul Tronului Crizantemei a implinit un an



Se presupune că pasiunile comune şi compatibilitatea sunt factori decisivi in alegerea unui iubit sau a unei iubite, insă un nou studiu relevă că selectarea unui posibil partener depinde şi astăzi de legile stereotipice ale epocii Neanderthalului.

In urma studiului, realizat de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Indiana şi preluat de agenţia de presă ANI, s-a constatat că frumuseţea chipului şi aspectul fizic general sunt ingredientele-cheie pentru bărbatul aflat in căutarea unei partenere, in timp ce femeile pun infăţişarea pe plan secund, in favoarea averii, a siguranţei şi a angajamentului.

Autorii studiului au organizat, in Germania, o sesiune de intălniri rapide (speed-dating) intre persoane singure şi au comparat ceea ce au spus acestea despre lucrurile pe care le caută la un partener şi alegerile pe care le-au făcut. Speed-dating o procedură din ce in ce mai populară pentru cei singuri implică mai multe "miniintălniri" in care fiecare participant discută şi flirtează cu pănă la 30 de persoane diferite, fiecare intălnire durănd cel mult cinci minute.

Potrivit cercetătorilor americani, inaintea intălnirilor, aproape toţi participanţii au declarat că doresc să găsească pe cineva cu care să se inţeleagă bine un răspuns acceptat din punct de vedere social. Dar in final s-a constatat că bărbaţii au fost interesaţi de femeile atrăgătoare din punct de vedere fizic, in timp ce femeile au fost atrase de cei care prezintă siguranţă şi care au un bun statut financiar.

Rezultatele sugerează că omul modern, la fel ca şi strămoşii săi indepărtaţi, este puternic influenţat de factorii biologici, bărbaţii căutănd cele mai bune specimene pentru procreare, iar femeile cei mai avantajoşi parteneri pe termen lung.

×
Subiecte în articol: magazin