x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Amorul a dezgheţat fabrica de videoclipuri

Amorul a dezgheţat fabrica de videoclipuri

de Dana Cobuz    |    18 Feb 2011   •   18:07
Amorul a dezgheţat fabrica de videoclipuri

152713-goodbye.jpgLuna îndrăgostiţilor – indiferent că amorezaţii dau banii pe cadouri de Valentine’s Day sau cu ocazia tradiţionalului Dragobete – a dezgheţat şi piaţa mu­zicală autohtonă. În ultimele zile, mai multe videoclipuri pe tema iubirii şi-au făcut loc în peisajul audiovizual. Ne-am oprit asupra a trei dintre acestea, pe care probabil le vom vedea curând în topul preferinţelor petrecăreţilor români.

Fierbinte-fierbinte este „GoodBye!”, cel mai recent single Fly Project. „Povestea piesei este povestea oricui. Oricine a spus sau i s-a spus «GoodBye». Normal, unele poveşti pot avea un final fericit, altele... nu. Depinde numai de protagoniştii poveştii. În cazul videoclipului nostru e mult mai bine să vedeţi voi ce soarta îşi aleg personajele”, spun Tudor şi Dan de la Fly Project. Alături de Lia Sinchevici şi Viorel Cojanu, videoclipul se bucură de participarea extraordinară a maestrului Sebastian Papaiani. Filmat pe parcursul a trei zile, în diferite decoruri şi în regia lui Alex Ceauşu, videoclipul piesei „GoodBye” urmăreşte povestea vieţii a doi oameni, cândva un cuplu, ale căror destine mai au ca numitor comun aşteptarea în singurătate.

O altă apariţie proaspătă este „Lacrimi de coniac”, cel mai nou single al trupei Vunk, inclus pe albumul „Ca pe vremuri”. Personajul principal feminin ales de băieţi pentru cel de-al 20-lea clip din cariera lor este Dana Rogoz. Imaginând nişte „lacrimi” care, practic, s-au transformat într-o ploaie ce a durat câteva ore, regizorul Silviu Mustăţea a sacrificat un pian, un set de tobe şi două chitări folosite la filmările ce au avut loc într-o încăpere din subsolul Teatrului Naţional Bucureşti. Nici protagoniştii videoclipului nu au fost iertaţi de aceleaşi „lacrimi”, dar probabil că oamenii au scăpat de răceală dregându-se cu coniac! „«Lacrimi de coniac» este piesa tuturor celor care au sufe­rit sau încă mai suferă din dragoste, menită să le dea acestora înapoi toate lacrimile pe care le-au plâns vreodată, în acest fel dându-le puterea să iubească din nou”, a explicat solistul Cornel Ilie filosofia compoziţiei.

Sunrise INC şi Liviu Hodor au profitat de această perioadă aflată sub semnul dovezilor de iubire ieşite din morişca marketingului şi şi-au chemat admiratoarele să participe efectiv la realizarea videoclipului piesei „Still the Same”. Pentru că piesa menţionată se aude din ce în ce mai des la radio, era nevoie şi de un clip. Şi nu orice fel de clip, ci unul în care alături de cei patru protagonişti cântăreţi să apară şi trei domnişoare. Pretendentele la statutul de vedetă de videoclip au fost invitate să trimită poze şi „descrierea tehnică” (înălţime, greutate, dimensiuni) pe adresa artiştilor. Cele mai „simpatice” trei domnişoare au fost deja prinse pe pelicula filmată la indicaţiile regizorului Florin Botea.

×
Subiecte în articol: fun