x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Amoruri greşite

Amoruri greşite

30 Iun 2011   •   21:00
Amoruri greşite

Frunzaream deunazi internetul in cautarea unor sfaturi amoroase rezonabile care sa ne ajute sa plutim ceva mai lin prin apele involburate ale iubirii. Suna penibil, nu?
Asta era si intentia, ca sa va pregatesc pentru ce va urma. Sa va introduc in atmosfera, adica. Caci, fireste, n-am gasit nimic util, ba mai degraba la sfarsitul cercetarii am realizat ca am pierdut timpul cu mare clasa si cu eleganta infinita, deoarece intentia era totusi una laudabila.

MINUNI. Evident, am cautat sa fiu cat mai selectiva cu putinta in cautarea mea profesionala, asa incat n-am plecat ochii la toate cancanurile semnate de ageamii asa ca mine. Nu, eu am tintit sus, drept pentru care m-am im­potmo­lit in materialul unei doamne care se pretinde – zic asa pentru ca n-am intreprins cercetari pe tema – consilier psihologic. E inzestrata deci cu calitatile necesare sa ne ofere sfaturi practice despre cum sa evadam din enigmele amoroase in care unii dintre noi ne zbatem. De obicei, ca pestele pe uscat.

SPERANTE. M-a interesat in mod deosebit parerea dumneai despre greselile pe care le comitem inconstient in cuplu. Greseli care tin, fireste, de fina psihologie emotionala, si nu acelea care tin de educatia individului si de mediul in care fost crescut. De exemplu, cei care considera ca prin greseli in cuplu intelegem momentele in care el ii potoleste ei istericalele cu dos de palma, ori in care ea o trimite pe mama lui sa-l viziteze pe Lucifer la el acasa pen­tru ca fiul ei nu-si poate tine madularul in pantaloni atunci cand se afla la lucru pe santier, ori momentele in care si el si ea pot fi gasiti, fara exceptie, pravaliti pe co­vorul din sufragerie in fiecare dimineata pentru ca, nu-i asa, noapte de noapte isi beau mintile si banii pana cad lati, atunci au gresit canalul. De asemenea, aici nu vom trata nici micile mistere de tipul '10 sfaturi practice ca sa-l faci sa nu mai pise capacul de toaleta' sau '5 idei utile ca sa-ti indemni nevasta sa-si adune parul din scurgerea de la baie' sau 'cele 3 metode minune care inca iti mai pot garanta satisfactia sexuala atunci cand te culci cu o singura femeie de prea multa vreme'.

ABERATII. Bref, consiliera psihologica e de parere ca atunci cand doresti sa-ti privesti partenerul intr-o lumina cat mai frumoasa treci automat cu vederea bubele care in alte imprejurari ti-ar provoca niscaiva scarba. Si asta pentru ca nu vedem decat ce vrem sa vedem, chestie care, in timp, va rezulta intr-un impas relational.

Iar eu cred ca dansa nu prea are vorbele la purtator si gandurile acasa, din urmatoarele motive. Unu: daca n-ai dori sa-ti vezi partenerul intr-o lumina placuta atunci de ce sa mai pierzi vremea in context? Doi: si daca tot te afli in con­text, de ce-ai vrea sa crezi ca partenerul tau e ultima ca­zatura? Trei: de ce sa vreau sa vad ceea ce nu vreau sa vad?

Nu-i mai bine sa vad ce vreau si sa-mi fie bine, in loc sa-mi fie rau? Si in cazul in care, daca si vazand doar mierea, ro­zul si fluturasii, cu timpul tot ne ia dracu’, atunci ce ne-ar sfatui doamna cu patalama sa facem? Nu de alta, dar dan­­sa e din aia invatata, nu d-asta nepriceputa ca noi. (Anuska)

×
Subiecte în articol: fun