x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Andreea Raicu a fumat timp de 14 ani peste 100.000 de ţigări

Andreea Raicu a fumat timp de 14 ani peste 100.000 de ţigări

de Cosmina Stoicescu    |    23 Mai 2012   •   12:22
Andreea Raicu a fumat timp de 14 ani peste 100.000 de ţigări

S-a apucat de fumat la 17 ani, in liceu si presupune ca motivul a fost unul adolescentin: 'dorinta de a-mi manifesta independenta, mi se parea ca fumatul ma face mai matura, mai cool, mai rebela'.

Astazi Andreea Raicu se implica in campaniile antifumat si pentru a sustine aceasta cauza isi impartaseste experienta de fumatoare.

'Stiam ca fumatul e un obicei prost, ca-mi va afecta starea de sanatate in viitor, dar cu toate acestea am continuat sa fumez timp de 14 ani. Din cand in cand imi propuneam sa ma las, dar imediat tot eu imi dadeam argumente ca sa fumez in continuare: iti place sa fumezi, nu e momentul acum – sunt prea stresata, o sa imi fie greu sa ies in oras cu prietenii fara sa fumez, ma minteam ca pot sa ma las cand vreau eu. Prietenia mea cu tigarile a fost una de durata, cu toate ca nu imi placea cum ma simteam, aveam o rezistenta fizica mai scazuta si deja incepusem sa am mici probleme de sananate. Imi era mult prea greu sa ma despart de ele. Nu vroiam sa recunosc ca eram dependenta de tigari', povesteste Andreea Raicu.

Prietenii care reusisera sa scape de acest obicei, au fost cei care au ajutat-o cel mai mult sa renunte la fumat. 'Dincolo de vointa mea de a ma lasa de fumat, cel mai mult m-au ajutat prietenii care deja se lasasera de acest obicei. M-au ajutat prin puterea exemplului, mi-au demonstrat ca se poate'.

De aceea, Andreea Raicu va invita sa participati la “Manifestului celor care au renuntat la fumat' organizat de cei de la Programului National Stop Fumat.

La nivel mondial, o persoana moare la fiecare 6 secunde din cauza fumatului. Pentru a atrage atentia asupra riscurilor de imbolnavire cauzate de fumat si pentru a incuraja renuntarea la dependenta de fumat, Institutul “Marius Nasta', coordonator al Programului National Stop Fumat, declara 'mai luna renuntarii la fumat'. Mai mult decat atat, toti cei care se inscriu in program in luna Mai beneficiaza de tratament si consiliere psihologica gratuite.

Fosti fumatori, fumatori si toti cei care vreti sa va lasati: pe 31 mai, ora 17.30, la Universitate, cei de la Programului National Stop Fumat va propun o intalnire in care sa schimbati informatii, sa va sustineti reciproc si sa transmiteti ca exista o viata fara tigari, una incredibil de buna.

×