x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Andries la pachet

Andries la pachet

25 Noi 2004   •   00:00

MUZICA
Daca vedeti prin magazine un box set de CD-uri inscriptionate "50/30/20", sa stiti ca in interiorul acestui pachet il veti putea gasi pe Alexandru Andries.
CRISTINA OLOGEANU

Click pentru a mari imaginea
De fapt nu il veti descoperi pe artist in carne si oase, ci produsul muncii sale din perioada 1984-1992.

Ca bonus, in acelasi pachet veti primi si o "cartulie" de 132 de pagini intitulata "O poveste cu cantec" in care Alexandru Andries depaneaza amintiri despre intreaga sa cariera muzicala, povestea fiecarui album in parte, prietenii de pe si din spatele scenei.

Box set-ul contine cinci CD-uri pe care se regasesc, integral, cele sapte albume ale lui Andries scoase de Electrecord in perioada 1984-1992: "Interioare", "Rock’n Roll", "Despre distante", "Trei oglinzi", "Interzis", "Azi", "Pofta vine mancand".

Casa de discuri A&A Records, cea care a pus la punct acest proiect, nu s-a multumit doar cu atat. Astfel, a mai lansat si doua albume speciale: "Raritati" si "Desert". Acesta din urma contine piese din perioada 1984-1989 care au fost inregistrate in intregime abia in 2004.

De ce asa de tarziu?

Din cauza cenzurii comuniste "practicate" de Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste. Adevaratii colectionari au si ei un motiv de bucurie pentru ca acest album poate fi gasit si pe vinil, nu numai pe CD sau pe caseta.

Cat despre piesele incluse pe "Raritati", va putem spune ca sunt adevarate… raritati. Adica albumul contine acele piese din perioada 1987-1989 care nu au mai avut loc pe discurile de vinil, dar si piese mai recente pe care artistul le numeste "experimente".

.

.

Stigma este "copilul rau"

La sfarsit de noiembrie, baietii de la Stigma dau drumul "Copilului rau". Liderul trupei, Cornel Storian, spune ca pe acest album Stigma reuseste sa gaseasca echilibrul ideal intre muzica si mesajul pieselor.
CRISTINA OLOGEANU

Click pentru a mari imaginea
Deja sunteti familiarizati cu primul single extras din album, "Dragostea-i nebuna".

Dar aceasta este numai prima piesa buna adusa de acest nou LP. Albumul contine piese de dragoste - asa cum Stigma ne-a obisnuit deja. Fiecare piesa pare cantata de un alt personaj.

Primul este indragostitul care s-a trezit din visul de inceput si tanjeste dupa libertate. Un alt personaj este copilul care isi doreste cu disperare ca parintii sa nu se desparta cand intre ei intervine altcineva. "Cel care a pierdut in dragoste si cel care viseaza dragostea perfecta sunt alte cateva dintre personajele de pe "Copilul rau.""

De fapt, LP-ul este o colectie de piese foarte concentrate, un adevarat music-hall in care fiecare dintre personaje are partitura sa, pastrand insa sound-ul deja imposibil de confundat.

COVER. Pe langa piesele originale Stigma, albumul mai contine si un cover, "Cea mai frumoasa zi", dupa hitul cu acelasi titlu al lui Alexandru Andries. Ce a avut de spus cantaurorul? Numai de bine: "Da, m-am bucurat cand am aflat ca le-a placut atat de mult cantecul meu si ca vor sa faca o varianta. Ma bucur mult ca le-a iesit asa frumos." Daca lucrurile stau chiar asa, va veti convinge dupa ce veti asculta noul album Stigma: "Copilul rau".
×