x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Angelina Jolie, recompensată cu Cinema for Peace Award la Festivalul de la Berlin

Angelina Jolie, recompensată cu Cinema for Peace Award la Festivalul de la Berlin

de Mediafax    |    14 Feb 2012   •   13:57
Angelina Jolie, recompensată cu Cinema for Peace Award la Festivalul de la Berlin

Actrita americana Angelina Jolie a fost recompensata cu Cinema for Peace Award, luni seara, in cea de-a cincea zi a Festivalului International de Film de la Berlin (9 - 19 februarie), pentru lungmetrajul ei de debut in regie, "In The Land Of Blood And Honey", informeaza MEDIAFAX, care citeaza Daily Mail.

Actrita a venit insotita la aceasta gala de partenerul ei de viata, actorul american Brad Pitt.

Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, in momentul in care organizatorii au anuntat ca Angelina Jolie va fi recompensata cu Cinema for Peace Award pe 2012, Brad Pitt a parut foarte mandru de partenera lui de viata si a aplaudat-o furtunos.

Premiul Cinema for Peace este acordat in fiecare an la Berlinala acelor pelicule care lupta contra razboaielor si incalcarilor drepturilor omului.

Actrita americana, care a purtat la acest eveniment o rochie lunga gri creata de casa Ralph & Russo, a urcat apoi pe scena, unde a sustinut un scurt discurs de multumire.

La gala au fost prezenti si actorii principali din distributia filmului regizat de Jolie - Rade Srbedzija, Zana Marjanovic, Vanesa Glodjo si Goran Kostic -, actrita Michelle Yeoh, cantareata Katie Melua si regizorul francez Luc Besson.

Lungmetrajul "In The Land Of Blood And Honey" marcheaza debutul regizoral al actritei americane Angelina Jolie. Potrivit sinopsisului oficial, filmul are ca tema centrala o poveste de dragoste din timpul razboiului din Bosnia (1992 - 1995), intre un gardian sarb dintr-un lagar de prizonieri, care face eforturi foarte mari pentru a o proteja pe fosta lui iubita, o femeie musulmana, incarcerata in acel loc. Razboiul din Bosnia a facut circa 100.000 de morti, iar mai multe mii de femei au fost violate in timpul acestui conflict, potrivit organizatiilor internationale.

Filmul a fost nominalizat anul acesta la premiile Globul de Aur.

Angelina Jolie, care a fost nominalizata pentru a doua oara la premiile Oscar in februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, a devenit celebra gratie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat in multe productii cu succes la public, precum "Dl si dna Smith", "A Mighty Heart", "Gia", dar a castigat si premiul Oscar pentru rol secundar, in 2000, cu rolul din "Tinerete furata/ Girl, Interrupted".

×
Subiecte în articol: film razboi premiu angelina jolie