x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Anna Karenina, cu androizi şi călătorii interstelare

Anna Karenina, cu androizi şi călătorii interstelare

de Adriana V. Paduraru    |    18 Ian 2010   •   00:00

O versiune nouă a romanului lui Lev Tolstoi "Anna Karenina", în care vor apărea şi roboţi, şi androizi, va fi lansată de Quirk Books, un publisher din SUA, care a avut un mare succes cu volumul "Mândrie, prejudecată şi zombie", informează The Guardian online.

Romanul urmăreşte clasica poveste a Annei Karenina şi relaţiile dintre ea şi Alexei Vronski, însă acţiunea nu se desfăşoară în Rusia secolului XIX, ci într-o lume SF, cu roboţi, androizi şi călătorii interstelare.

Poetul american Jay Parini, autor al romanului "The Last Station" (cartea care a stat la baza filmului omonim şi care prezintă ultimele zile din viaţa lui Tolstoi), a declarat că "autorul ar fi oripilat de felul în care opera sa a fost schimbată doar pentru amuzament". "Nu era un om cu simţul umorului. De fapt, era destul de posomorât, după cum arată ultimele sale eseuri", a mai spus Parini.

Totuşi, poetul şi-a exprimat speranţa că noua versiune ar putea să îi determine pe unii cititori să lectureze şi versiunea originală a cărţii.

Cartea "Mândrie, prejudecată şi zombie", o adaptare a autorului Seth Grahame-Smith, după clasicul roman al lui Jane Austen, publicată tot de Quirk Books în aprilie anul trecut, s-a situat pe locul al treilea în topul bestseller-urilor New York Times.

×
Subiecte în articol: lumea