x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Atacatorii taberei de ţigani de la periferia Romei erau locuitori din cartier deranjaţi de imigranţi

Atacatorii taberei de ţigani de la periferia Romei erau locuitori din cartier deranjaţi de imigranţi

de Jurnalul National    |    21 Sep 2007   •   00:00

 Bărbatul arestat miercuri, intr-un cartier de la periferia Romei, după ce a aruncat două cocteiluri Molotov asupra unei tabere de ţigani romăni, s-a declarat promotorul unei "forţe spontane" a locuitorilor din zonă, "care nu mai tolerează" prezenţa nomazilor.




 Bărbatul arestat miercuri, intr-un cartier de la periferia Romei, după ce a aruncat două cocteiluri Molotov asupra unei tabere de ţigani romăni, s-a declarat promotorul unei "forţe spontane" a locuitorilor din zonă, "care nu mai tolerează" prezenţa nomazilor, relatează Il Messaggero in ediţia online.

Agenţii in civil din cadrul corpului Carabinierilor, aflaţi in alertă după un prim incident petrecut marţi seara, au intervenit miercuri, inainte ca un grup format din circa 40 de bărbaţi cu vărste intre 25 şi 40 de ani, inarmaţi cu lanţuri, băte, pietre şi sticle incendiare şi purtănd cagule pe cap, să atace tabăra de romi.

Bărbatul, arestat pentru că lansase, inainte de intervenţia poliţiei, două proiectile incendiare in direcţia taberei de nomazi, a declarat că atacatorii, care strigau sloganuri impotriva imigranţilor, doreau să genereze "o adevărată confruntare, un adevărat război".

Tabăra de romi din cartierul Ponte Mammolo, a fost atacată şi in zilele precedente, cănd asupra ei au fost lansate patru sticle incendiare. Incidentul s-a soldat cu pagube materiale şi a sporit tensiunile legate de tabăra.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin